Tuohtunut ei-puolue SDP

SDP käyttäytyy kuin se olisi suurin puolue. SDP oli vaaleissa neljänneksi suurin puolue ja on sitä edelleen, 34 kansanedustajaa. Se ei ole miksikään muuttunut. Gallupit eivät äänestä.

Odotin mielenkiinnolla SDP: n vaihtoehtobudjettia. Lipareesta ei paljon iloa ollut. Mieleeni nousi lapsuuden muisto mökkinaapurin tuvan seinässä: Pellot pakettiin -SDP.

SDP: n yleisilme on ankea. Tuohtunut ei-puolue, jolle mikään ei kelpaa. Turhautuminen huutaa taivaaseen asti. Jos SDP: n kannatus on noussut, ei se ainakaan SDP:sta johdu.

SDP: n putoaminen ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskiöstä ottaa koville. Totuus on ensimmäinen uhri.SDP möykkäsi muutama kuukausi sitten sanomisistani maahanmuuttokriisissä. Kyse oli Ruotsista. SDP syytti minua aiheetta.

Tapasin tiistaina Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin(sdp) Helsingissä. Totesimme maidemme välit erinomaiseksi. En tiedä tapasivatko Suomen ja Ruotsin sosialidemokraatit toisiaan. Oliko aikaa ja agendaa?

SDP näyttää potkivan ulko- ja turvallisuuspoliittista yksimielisyyttä. Se on lyhytnäköistä pelin politiikkaa, jossa käytetään ulkopolitiikkaa sisäpolitiikan lyömäaseena. Suoraan kumpujen yöstä.

Karavaani kulkee, demarit ulvoo. Tuohtuneena.

xxx

Suomi jatkanee ihmisoikeuksien takapajulana. Valtaosassa Euroopan maissa hoitohenkilökunnalla on oikeus kieltätyä osallistumasta raskaudenkeskeytyksiin eettisistä ja uskonnollisista syistä.  Suomi ei kuulu näihin sivistysvaltioihin.

Kansalaisaloite on ollut sosiaali – ja terveysvaliokunnan käsittelyssä. Mietintö ei kelpaa minulle. En hyväksy sen moraalia. Tulen suuressa salissa äänestämään vastalauseen mukaisesti ja siis kansalaisaloitteen puolesta.

Pro-Life. Siitä lähdetään ja siinä pysytään.