Kova viikko – hyvä viikko

Teen juuri lähtöä oman puolueosastoni syyskokoukseen. Siellä kokoontuvat kotikaupunkini Perussuomalaiset, jotka ovat olleet minulle tukena  ja apuna vuosikausia rakentaessamme hyvää Perussuomalaista vaihtoehtoa koko Suomeen.

Olin Luxemburgissa maanantaina EU - ulkoministerikokouksessa. Asiat eivät ole helppoja, oikeaan suuntaan mennään. Hallitsematon maahanmuutto on saatava kuriin. Kotimaassa etenemme asiassa hyvin ja oikeaan suuntaan.

Keskiviikkona tapasin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin Oulussa. Keskustelimme tunnin verran kahdenvälisistä suhteista ja illallisella lisää kansainvälisistä aiheista. Mukana illalla olivat mm. Norjan ja Islannin ulkoministerit.

Ilmapiiri oli hyvä. Kahdenvälisissä suhteissa on hyvä perustilanne. Kauppa ja turismi ovat pudonneet, se on yhteinen huolenaihe. Parempaan pitää pystyä molempien mielestä. Sain myös ensikäden tietoa Venäjän toiminnasta sekä Ukrainassa että Syyriassa. Sotilaallista ratkaisua ei ole , tarvitaan poliittiset ratkaisut. Tie ei ole helppo. Tapaaminen Lavrovin kanssa oli hyvä sekä tunnelmaltaan että tuloksiltaan. Tulemme toimeen.

Perjantaina pidettiin puoluehallituksen kokous. Päätimme perusteellisen keskustelun jälkeen, että ylimääräistä yhteiskokousta ei pidetä. Äänestimme asiasta. Puoluehallitus päätti asiasta äänin 11-2. Tätä päätöstä noudatetaan ja kunnioitetaan. Tämä todettiin yhdessä kokouksen lopuksi.

Puoluehallitus on puhunut ja pulinat pois.

Nyt pitää tehdä omaa politiikkaa ja puolustaa sitä. Pienistä ja vähän isommistakaan ei pidä hätkähtää. Tapasin Oulussa myös edustavan joukon Pohjois-Pohjanmaan piirin Perussuomalaisia. Määrätietoinen ja hyvä tapaaminen, mistä sain hyviä ideoita, joita käsitellään myös puoluehallituksessa.

Perjantai-iltana kävin katsomassa Ritva Oksasen Näyttelijätärtä Espoon Kulttuurikeskustelussa. Kyllä oli hyvä! Tänään on jalkapallopäivä, Millwallin huivi kaulaan ja kentän laidalle. Illalla Romanssimusiikkia.

Kova viikko - hyvä viikko. Jokainen päivä tulee elettyä. Matti Nykäsen nerokasta filosofiaa arvostaen  - Elämä on ihmisen parasta aikaa.

Sunnuntai on Pyhäpäivä. Lepopäivä. Maailman ensimmäinen työsuojelusäännös. Ihmiselle hyvä.

xxx

Kotimaan politiikan viikon kohokohta oli kyselytunti. Ministeri Hanna Mäntylä pudotti SDP : n Antti Rinteen tavalla, joka sai Eero Heinäluoman pään  kääntymään takaviistoon Rinnettä kohti. Takuuvarma täysosuman merkki. Hyvä Hanna!Lisää tätä.