Alaskan kokous ja Suomen vaalitulos

Terveisiä Alaskan ilmastokonferenssista. Toimin konferenssin arktista yhteistyötä koskevan osuuden puheenjohtajana.

KOlen tyytyväinen kokouksen antiin. Suomi on arvostettu toimija arktisissa asioissa. Hallitusohjelmassa on selvä arktisia asioita koskeva painotus. Olen Ulkoministeriössä vahvistanut satsausta arktisiin asioihin. Olemme hyvällä tiellä.

Kokouksen yhteydessä minulla oli mahdollisuus keskusteulkoministeri John Kerryn kanssa sekä ministeri- illallisella että kahdenkeskisessä tapaamisessa. Maidemme välit ovat hyvät ja edelleen kehittyvät.

Loppupuheenvuoron kokouksessa piti presidentti Barack Obama. Hän kätteli kokouksen ministeritason osallistujat. Siinä yhteydessä sanoin hänelle, että meillä on kykyä ja voimme olla avuksi arktisissa asioissa .

Ensimmäinen USA: n matka ministerinä meni malliikkaasti. Täältä suuntaan suoraan NB-8 kokoukseen Kööpenhaminaan, jossa tapaan kaikki Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministerit.

xxx

Ulkoministeri tai ei, seuraan tarkasti sisäpolitiikkaa. Joskus muutama päivä pois Suomesta antaa aikaa ajatuksille ja pohdinnoille.

Yksi keskeinen havaintoni on, että Suomessa muutamat puolueet kannattajineen eivät voi sulattaa vaalitulosta. Perussuomalaisten hallitusvastuu on joillekin yksinkertaisesti liikaa.

Nenänvarttapitkin katselu ei kauas kanna. Kansa näkee tarkoitushakuisen panettelun läpi ja osaa myös lukea rivien välistä.

Perussuomalaisten on syytä keskittyä kansan kannnatuksella saavutettuun vaikutusvaltaan ja vastuuseen. Vaalitaistelua ei tarvitse enää käydä. Vaalit  on käyty ja hopea voitettu.

Oma linja ja omat lelut. Niillä pärjää. Aina vaan.

Puolustan voimakkaasti Perussuomalaisia ja kansan ilmaisemaa vaalitahtoa. Valtakirjaa käytetään.