Katkera pala

Kreikan tukeminen on minulle katkera pala. En usko tukipakettipolitiikkaan. Hyviä vaihtoehtoja ei ole, vain huonoja. En valitse huonointa, enkä kehu huonoa.

Viisi vuotta vastustin kaikkia tukipaketteja. Hävisin ne taistelut. Puolue jäi myös vuonna 2011 oppositioon. Tämän seurauksena syntyi sixpack hallitus, joka oli maalle katastrofi. Hallitus, jonka taival päättyi äänestämiseen omia esityksiä vastaan. Kesken leikin vielä Vasemmistoliitto ja Vihreät ottivat hatkat. Vihreät Fennovoiman takia, joka tulee sittenkin.

Tämän viiden vuoden aikana on synnytetty sellaisia rakenteita, joilla pienten maiden asemaa on heikennetty. EVM on tällainen rakenne. Kaupat on tehty, maksu on kesken. Sixpackin aikaansaannoksia.

Mikäli olisimme Suuressa Valiokunnassa äänestäneet hallituksen linjasta poiketen maassa olisi hallituskriisi. Tuloksena saattaisi hyvin olla punavihreiden pääsy hallitukseen- vaalien kautta tai ilman. Ei houkuttele. Sitäpaitsi se tukipaketti on läpi joka tapauksessa. Vihreät ja RKP tukivat sitä.

Meillä oli  puoluekokous. Puolueemme historian suurin. Kerroin avauspuheessani asian suoraan ja seikkaperäisesti. Sali oli hiljaa. En kiljunut riemusta, eikä kukaan muukaan. Kävelin salista omin jaloin ulos. Seuraavana päivänä osallistuin huippusuosittuun ministerien kyselytuntiin. Se olisi voinut olla Perussuomalaisten ministerien ensimmäinen ja viimeinen kyselytunti.

Tämä linjani oli mahdollista haastaa puheenjohtajavaalissa. Sitä ei tehty vaan minut valittiin yksimielisesti uudestaan. Kantani on ollut tiedossa 17.7 alkaen, joten aikaa olisi ollut. Huutiakin on tullut ja hyvä niin.

Tukipakettipäätös on huono. En sitä selittele.  En voi vaan sallia, että asia, jota emme yksin voi estää, vie meiltä vaikutusmahdollisuudet hallituksessa. Tämä linja on tuomiolla ensi vaaleissa, jotka ovat edessä 2019. Itse olen seuraavan kerran tuomiolla puoluekokouksessa 2017.

Puolueen päättävät elimet ovat hyväksyneet hallitukseen menon ilman äänestystä. Kaikki kansanedustajat ovat äänestäneet Eduskunnassa hallitusohjelman puolesta.

Saimme budjetissa läpi monia meille tärkeitä asioita. Takuuelääkkeen nosto, omaishoitajien aseman parantaminen, toimeentulotuen indeksi, työtulovähennyksen nosto muutamia mainitakseni.

Hallitusohjelmassa on paljon meidän tavoitteita. Niiden läpimeno varmistetaan hallituksessa. Tiemäärärahojen nosto, puolustusmenojen nosto, kehitysavun leikkaaminen, paskalain huomattava helpottaminen, työperäisen maahanmuuton tarveharkinnasta ei luovuta, ulkomaisille opiskelijoille voidaan asettaa lukukausimaksu, arvolisävero ei nouse, bensavero ei nouse ja monta muuta. Pidämme huolen, että nämä pitävät.

Jos syyllistä halutaan etsiä, minä se olen, puolueen puheenjohtaja. Älä selitä, älä valita. Elämä jatkuu entistä arpisempana. Ei maailmani tähän kaadu, vaikka lukua otankin. Kehään takaisin. Kohti uusia voittoja ja pettymyksiä.