Opposition johtaja?

Opposition tehtävä on esittää vaihtoehto ja arvostella. Tiedän kokemuksesta.

Karavaani kulkee, kojootit ulvoo.

Näyttää siltä, että opposition henkinen johtajuus on lipumassa Vihreille. Heillä oli Kreikka-linjaan joku näkemys Suuressa Valiokunnassa. SDP vaistoaa vaaran, mutta konstit ovat kateissa.

SDP väittää minun olevan paniikissa ja RKP: n mielestä muut hallituspuolueet ovat panttivankejani. Linja siis lienee jotakuinkin oikea.

ETYJ- tapauksessa SDP ampui hallitukseen täyslaidallisen. Vihreät olivat todennäköisesti ratkaisumme takana, mutta ei sanonut mitään. Ei edes Heidi Hautala. RKP  ja Kristilliset olivat maltillisia. Suomalaiset arvostavat ulkopoliittista yhteisymmärrystä. Sain siitä hyvän opin viime kaudella Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana.

Tällä menolla Vihreistä on tulossa opposition mielipidepomo. Tämä ei ole kannanotto vihreyden puolesta. Kohtuullisen pitkällä poliittisella kokemuksella aavistelen, että SDP: n naislaita vuotaa vihreisiin. Sitä ei äijien ärinällä kuitata. Tarvitaan Tuppuraista ja Urpilaista.

Perussuomalaisilla on oma linjansa ja minulla itseäinen tyylini. Ei niihin tarvita oppostion lupaa. Niin kauan  meillä ei ole isompaa hätää, kun haukkuja tulee tasaisesti joka puolelta.

Perussuomalaisten menestys ottaa lujille.  Kun oppositiota kuuntelee, olemme epäonnistuneet kahdessa kuukaudessa kaikessa. Älkää nyt meitä noin helpolla päästäkö.