Kreikkaa ja lepoa

Olen puhunut tukipaketeista viisi vuotta. Sanottavani olen sanonut etukäteen – en jälkiviisaana. On tehty pahoja virheitä. Nyt ne käyvät kalliiksi, kaikissa tapauksissa.

Sitä vaihtoehtoa ei ole enää olemassa, mikä oli tilanne neljä vuotta sitten. Tiesin tuolloin, että pakettipolitiikka alkaa ja että se johtaa erilaisten mekanismien rakentamiseen. En halunnut niitä, koska pidin politiikkaa vääränä. Vein puolueen oppositioon.

Tuon  neljän vuoden aikana hallitus rynni mukaan tukimekanismeihin ja pääomitti ne. Vastustimme. Hävisimme. Nyt se ovat olemassa ja niihin myönnetyt rahat. Muiden antamana. Tätä muiden antamaa rahaa, ei mitään muuta tai uutta, käytetään jos sopimus tehdään.

Perussuomalaisten äänestäjät haluavat, että puolue vaikuttaa. Se onnistuu jotenkin myös oppositiosta käsin, mutta valta on hallituksella. Oikein tai väärin, näin on marjat.

Hallitus on ollut kasassa kuusi viikkoa. Mikähän luotto meillä olisi, jos osoittautuisimme kuuden viikon kansanpuolueeksi. Maa menisi uusiin hajotusvaaleihin. Ei Suomea voi jättää tuuliajolle. Tukipaketti menisi eteenpäin tomitusministeriöistä opposition tuella, Talvivaara, Fennovoima, Mikrosoft…odottaisivat uutta hallitusta myöhäissyksyksi. Tuloksena uusi sekametelihallitus ja neljä hukattua vuotta. En halua sitä.

Tänään tuli julki hallituksen toimintalinja Kreikan esityksiin. Olimme Kreikan määräaikaisen euroeron kannalla. Emme saaneet sitä läpi. Se oli koko hallituksen kanta ja Perussuomalaisten linja. Tätä kantaa ei saatu läpi. Halusimme tätä, käteen jäi toinen. Siihen saatiin kova ehdollisuus.

Jos Kreikka kaatuu, se oli miljardilasku. Jos sitä tuetaan, sekin on kallis. Ikävä kyllä muita vaihtoehtoja ei ole enää olemassa. Tämän ihmiset ymmärtävät, kun se heille selittää.

Minua on haukuttu huolella. Eniten ne, jotka ovat itse tukihäkkyrät rakentaneet. Farisealaista.

Nyt on aloitettu neuvottelut, joita Suomi ei olisi voinut estää. Hätätilamenettelyllä tai ilman. Lähtömme hallituksesta ei olisi auttanut itse asiaan yhtään mitään.

Olen saanut kansalaispalautetta. Viesti on ihan oikea.  Perussuomalaisten kohtalo ei voi olla kreikkalaisten kommunistien taskussa. Tämä kyllä ymmärretään, kun vähän mietitään.

xxx

Olen viimeksi ollut lomalla 30.12.2014. Siihen asti sinä päivänä, kun tuli huono galluptulos, 13,3 prosenttia, silloin oli monta neuvojaa, joiden opeilla niihin lukuihin olisi myös jämähdetty. Tehtiin toisin. Yhdessä tehtiin, minä johdin.

Minulla alkaa loma ensi tiistaina. Sitä ennen käyn vielä maanantaina Ulkoministerikokouksessa. Pyrsselissä .Kehiin palaan puoluekokouksessa kolmen viikon päästä.

Tänään tuli Hesarin gallup 17,6 prosenttia. Käytännössä sama kuin vaaleissa. Gallup tulee joka kuukausi myös YLE: ltä ja niitä tulkitsee samat sokeat taluttajat, jotka vielä vaali-iltanakin kommentoivat ennakkoääniä kuten vaalitulosta. Persut romahtaa….silloin ja nyt.

Seuraava hillotolppa kannatuksen suhteen on huhtikuussa 2019.Nyt taistellaan, puolue on Suomen toiseksi suurin. Sitä valtaa pitää käyttää. Kaikki ei mene meidän pillin mukaan, mutta moni asia myös menee. Autoveroa alennettin 200 miljoonaa ja kehitysapua leikattiin 300 miljoonaa.  Arvonlisävero ei nouse, takuueläke nousee, bensan verotus ei nouse…pitää uskoa omaan asiaan, eikä vollottaa.

Lepoa ja rauhaa.