Ajatuksia Brysselin Kreikka kokouksesta

Kreikka pysyy otsikoissa. Vielä pitkään. Vuosia.

Päämiehet ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen, joka menee nyt pikavauhdilla Kreikan parlamentin käsittelyyn. Sieltä on tultava hyväksyntä  ennen kuin EU jatkaa asian käsittelyä.

Suomen hallitus tekee arvion, onko tulos sellainen, jonka pohjalta voidaan jatkaa neuvotteluja.

Päämiesneuvottelujen tulos on huomattavasti kovempi Kreikkaa kohtaan kuin Kreikan kansanäänestyksessä hylkäämä. Kreikka tilasi Syrizalta vielä tuhdimmat leikkaukset ja yksityistämiset.

Varsinainen päätös ei ole vielä kokonaisuudessaan julkinen, joten en voi sanoa siitä tässä vaiheessa enempää. Viikonloppuna osa mediaa ihmetteli, miksi en sano salassapitovelvollisuuden sitomana Suomen kantaa ja neuvottelutavoitteita. Minä en vuoda. Tämä tiedetään, mutta silti aina yritetään.

Yksi asia on selvä: jos Perussuomalaiset olisivat lähdössä hallituksesta, minä tietäisin siitä. Median pitäisi ehkä päivittää lähteitään. Oppositio oli Suuressa valiokunnassa Kristillisiä lukuunottamatta valmis hyväksymään Kreikan esityksen neuvotteluiden pohjaksi. Mitä järkeä olisi lähteä ja päästää nämä löysän linjan puolueet valtaan?

Hallituksen linja tulee aikanaan kirjaimelleen julki.

Pallo on nyt Kreikalla. Sen on hyväksyttävä sekä hallituksessa että Parlamentissa päämiesten neuvottelutulos ennen kuin jatkosta voidaan edes neuvotella.

Kreikan jatko on mitä suurimmassa määrin poliittinen päätös.

 

 

.