Työ maistuu – tulosta tulee

Kyllä tästä hallitus tulee.

Perussuomalaisten äänestäjät, jäsenistö ja kannattajat haluavat puolueemme hallitukseen.  Työ maistuu -tulosta tulee.

Julkistimme tänään  yhdessä hallituksen vision, strategiset tavoitteet ja kolme erillistä ohjelmakohtaa. Kohtuullisia kompromisseja , joissa puolueemme kädenjälki näkyy.

Palautetta tulee ovista ja ikkunoista.  Minun tavoitteeni on viedä puolue hallitukseen ja vaikuttaa isänmaan asioihin. Meillä on siihen poliittista voimaa ja kansan antama valtakirja.

Tämä ei ole mitään paraatimarssia. Edetään tieuran suunnassa pikku hiljaa. Parhaat tulokset tulevat kun ei lärvitä julkisuuteen ennen aikojaan.

Media rakastaa spekulaatioita. Heillä on siihen oikeus. Tiedotusvälineiden tulee olla vapaita. Poliittinen lukutaito on koetuksella. Vaali-iltana Iltalehti pisti lööppinsä painoon ennakkoäänten perusteella, lopputulos oli nolo. Tuota virhettä he tuskin toistavat, jos oppimiskykyä on.

Hallituksen salkkujaosta ei ole sovittu yhtään mitään. Ajatukset siitä ovat aivoissani aihion asteella, joten aivan varmaa on, että niiistä ei voi sanoa mitään varmaa. Sama pätee puhemieheen. Siitä emme luovu. Se kuuluu meille. Sääntöjä ja käytäntöjä ei voi aina muuttaa, jos perussuomalaiset ovat jotakin vaalituloksen perusteella saamassa.

Työ jatkuu ja maistuu. Olen johtanut Perussuomalaisia pian 18 vuotta, siinä ajassa oppii, jos on oppiakseen. Tärkein opetus on, että pitää olla oma linja ja suunnitelma sekä halu johtaa edestä. Tämä on mahdollista, kun kestää henkistä epämukavuutta.

Perussuomalaiset on Suomen toiseksi suurin puolue äänestäjien tahdosta. Sitä valtaa pitää käyttää. Saarijärven saunasta on tultu kahdessakymmenessä vuodessa pitkä matka.

Uudet oppostiopuolueet purkavat pahaa oloaan. Se on heidän oikeutensa. Yksi asia heidät ja meidät erottaa; me emme valita vaalituloksesta. Jäimme viime kerralla oppositioon. Emme syyttäneet ketään. Teimme sellaisen päätöksen. Nyt teimme toisen päätöksen ja se on mahdollista, kun kansa kannattaa.

Perussuomalaiset on väkevä voima suomalaisten puolesta. Sitä varten se on perustettu ja siksi sitä kannatetaan.