Pihalla kuin lintulauta

Gallupit eivät äänestä. Tämän sanoin myös joulu- tammikuussa, kun gallup kyykkäsi 13-14 prosentin lukemissa. Neuvonantajista ei ollut pulaa, hyvistä neuvoista tosin ei ollut tietoa. Piti luottaa omaan näkyyn ja johtamiseen.

Johtajan pitää johtaa. Itsestään selvää? Eipä näytä olevan. Gallupeilla ei mitata johtamista vaan omien tuella. Oma jäsenistö ratkaisee työrauhan. Sitä ei nyt vasemmistolla ole.

Vasemmisto sukeltaa Helsingin Sanomien gallupissa. Se ei kerro seuraavista vaaleista yhtään mitään. Se mittaa Rinteen ja Arhinmäen kyvyn kestää henkistä epämukavuutta. Se ratkaisee onko pihalla kuin lintulauta.

Perussuomalaisille gallup oli hyvä. Sekään ei ratkaise yhtään mitään. Seuraava hillotolppa on neljän vuoden päästä. Nyt meillä on kokemukseen perustuva todenperäinen tieto, miten vaaleissa pärjätään gallupsaippuasta huolimatta.

xxx

Hallitusneuvottelut etenevät. Johdetusti ja johdonmukaisesti. Niihin eivät yksittäiset kohut ja gallupit vaikuta. Ei kehällisistä asioista pidä höyrytä.  Ensimmäisen kiven heittäjän kohtalo on sama kuin kivitettävän.

Suhteellisuudentaju on poliitikolle hyvästä – toinen tie on lintulaudan tie. Yksin ja ulkona.