Kansalaiskirje

Vilkaisin sähköpostiani. Tämä oli niin hyvä kansalaiskirje, että päätin julkaista sen kirjoittajan luvalla sellaisenaan. Nimerkki H.V. Kirjoitti laittamattomasti näin:
Näkökulma: Soini sekoitti politiikan Juha Keskinen, IL 3.4.2015). Harvoin näkee näin sekopäistä tekstiä lehdessä; Keskiselle pitäisi antaa vessapaperirulla, jolle hän voisi kirjoittaa töherryksiään. Mikä ihme on estänyt hallitusta hoitamasta asioista oikein? Yksi oppositiopuolue?

No, Iltalehti ei ole ainoa, joka kaataa paskaa niskaan. On Maahanmuuton –kustannusraportin käsittely varsinainen taidonnäyte. Valtio & Akatemia & yliopistot ei ole tehnyt minkäänlaista selvitystä kustannuksista, vaikka kyseessä on kuulemma Suomen talouden pelastusrengas. Akatemia käyttää varmaan puolet 200 miljoonan budjetista selvittääkseen, montako sukupuolta on Suomessa, mutta eipä heru rahaa maahanmuuton kustannusten tutkimiseen.

Suomen köyhin puolue joutuu maksamaan kymmeniä tuhansia Tilastokeskukselle, jotta saadaan edes välttämättömät luvut. Ihmetteleekö lehdistö tätä? Ei tietenkään. Punaiset ja vihreät toimittajat tietävät miten asiat ovat, ei niitä tarvitse selvittää. Tarvitaan vain tietoiskuja tyhmille junteille.

Paras kommentti raporttiin on Hesarilla, joka kertoo, että luvuista puuttuvat maahanmuuttajien maksamat kiinteistöverot (puuttuvat kaikilta), ja siksi tulosten tulkinta on epävarmaa. Voi pyhä yksinkertaisuus, maksavatko maahanmuuttajat todellakin niin paljon enemmän kiinteistöveroja kuin kantaväestö, että maahanmuutosta tuleekin kannattava bisness? Hulluja.
Sama suhteellisuuden tajua kuin sanoisi, että koska EU rakentaa yhden kaivon Liperiin (600 euroa), meidän kannattaa maksaa 2 mrd euroa jäsenmaksua Brysseliin.
Mutta kaikesta huolimatta tsemppiä ja siunausta näin pitkänä perjantaina.

KYLLÄ KANSA TIETÄÄ!