Vuotoja siellä ja täällä

Luottamus on kaiken perusta.

Menetettyä luottamusta on vaikea, miltei mahdoton palauttaa.

Olen  tästä asiasta sekä tarkka että jyrkkä.

Seuraavat tapaukset  askarruttavat minua. Helsingin Sanomat kertoi ansiokkaassa artikkelissaan viime sunnuntaina STX- tarinaa. Lehdessä todettiin vuoto, jossa joko virkamies tai poliitikko on syyllistynyt rikokseen vuotaessaan salassa pidettäviä tietoja. Viikko on kulunut, eikä asiaa tutkita. Miksi ?

MTV: lle vuodettiin tietoja Suomeen kohdistuneesta vakoilusta.  Tutkinta on ilmeisesti päällä.Onko tuloksia? Missä mennään?

Suomi oli saanut USA: lta suullisen kutsun yhteisiin harjoituksiin. Nyt tuo tuli jo kirjallisenakin. Suullisesta kutsusta ei pukahdettu – paitsi Helsingin Sanomille. Miksi tieto ei kulje? Paitsi mediaan.

Matti Vanhanen, Ilkka Kanerva ja Vesa-Matti Loiri on merkitty poliisin epäiltyjen rekisteriin. Miksi he ovat siellä? Ja kuka asian on vuotanut? Sekin on rikos. Koko vyyhti on syytä perata.

Vuotaminen on vastenmielistä. Se voi myös olla rikollista.

Minulta on kärtetty vuosien varrelta monenlaista tietoa. En juokse kysymyksiä pakoon. Vastaan, kun kysytään.  En ole Juudas. Luottamuksellisia tietoja en vuoda. Tämän tietävät kyselijätkin. Viime aikoina ei ole kysytty. Miksi? Sanon, että yllytätkö sinä minua rikokseen…siihen loppuu utelu.