Tasavallan Presidentin puhe ja oma mielipide

Kuuntelin mielenkiinnolla Tasavallan Presidentin Uudenvuoden puheen.

Ulko-ja turvallisuuspolitiikka on hyvin hoidettu. Tästä Tasavallan Presidentti, Sauli Niinistö, ansaitsee sekä tuen että kiitoksen.

Suomen linja on selvä: Emme hyväksy Krimin anastusta. Itä-Ukrainan sotillaallinen konflikti huutaa rauhaa ja ratkaisua.

Suomen ei pidä jäädä yksin EU-raiteen varaan.  Meillä on ja on oltava toimiva yhteys Venäjään, oli siellä vallassa tsaari, kommunistit tai nykyhallinto.

Puolustusmäärärahoihin satsaaminen on niin ikään kannatettava tavoite. Tätä Perussuomalaiset ovat jatkuvasti esittäneet.

Puheen talouspoliittinen anti ei sisältänyt mitään muuta uutta paitsi Liisa Jaakonsaaren listan tarpeettoman  kovan kehumisen. Minulle Jaakonsaari ei käy esimerkiksi sen enempää kuin sosialistit yleensä.  Ei taloudessa, eikä EU-politiikassa.

Suomessa on miljoona ihmistä, joiden tulot ovat hieman yli tai alle  tuhat euroa kuukaudessa. Ei siltä porukalta voi mitään leikata.

Kotihoidontuki, omaishoidontuki, takuueläke, lapsilisät  ja pienin työttömyyspäiväraha sekä opintotuki. Kaikki näiden ihmisten rahat menevät kulutukseen ja he ostavat SUOMALAISTA SUOMESSA.

Tämän porukan ostovoimaa pitää lisätä, eikä heikentää. Se ylläpitää kulutuskysyntää SUOMESSA.Sen sijaan ökyeläkkeille voidaan asettaa eläkekatto, kansanedustajien palkat voi jäädyttää, ministereiden määrän pudottaa kahteentoista jne.

Minulle soitti pienyrittäjä Haukiputaalta. Hän arvosteli voimakkaasti yhden miehen yrittämisen verotusta ja byrokratiaa. Mieltäni lämmitti, kun hän sanoi, että Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka todella on heidän asiallaan. Tuo kannustus oli tämän vuoden paras asia tähän saakka.

Tämä maa nousee työllä ja yrittämisellä sekä turhan sääntelyn karsimisella. Ja sillä, että pidetään huolta niiden ihmisten ostovoimasta, jotka ovat heikommalla oksalla.

Suomi on paras maa meille suomalaisille. Tehdään siitä entistä parempi elää ja asua.Kaikille.