Selvitys on jo tulossa

SELVITYS ON JO TULOSSA

Ulko- ja turvallisuuspolitiikalla elämöinti on tullut muotiin.

Tänään Seppo Kääriäinen vaati selvitystä Viron Ämarin ilmaharjoituksesta.

Tämä selvitysasia on jo Ulkoasianvaliokunnan hoidossa. Tämän valiokunnan jäsenet, mukaanlukien varajäsen Kääriäinen,  jo tiesivätkin, jos ovat perehtyneet valiokunnan viikkosuunnitelmaan viime perjantailta.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö sanoi YLE: lle, että hänelle  sopii, että asia käydään läpi. Joviaalina miehenä Niinistö oli lojaali varapuheenjohtajalle, vaikka käsitykseni mukaan UaV: n varajäsenä  oli viikko-ohjelmasta perillä ja tiesi asian olevan tulevan keskiviikon listalla.

Puolustusministeri Carl Haglund on tulossa kuultavaksi viidestä eri asiasta, mukaanlukien kriisinhallinkatsaus, johon mm. sotaharjoitukset kuuluvat. Häntä kuullaan tämän lisäksi mm. Irakin mahdollisesta koulutusoperaatiosta.

Hallitus ei asiasta välttämättä  tyylipisteitä ansaitse, mutta selvitys oli jo tilattu ja se myös saadaan.  Vanha kettu tiesi vaatia sitä, mikä oli jo tulossa.