Pakkoruotsin joulushokki

Åbo Akademi ansaitsee kiitokset siitä, että se julkaisi itselleen varmasti epämiellyttävän mielipidemittauksen  tulokset pakkoruotsista. Kimmo Grönlund osoitti siviilirohkeutta.

Kolme neljästä suomalaisesta luopuisi pakollisen ruotsin kielen opetuksesta.

Tulos on pakkoruotsin kannalta karu.

Perussuomalaiset ottivat asiaan tuoreeltaan kantaa. Mitä teki media? Vaikeni täysin! Eihän sitä nyt sovi Suomen kolmanneksi suurimman puolueen kannanottoa julkaista. Erityisesti sapiskan ansaitsee YLE, joka nosti itse  tutkimuksen pääuutisiin, mutta pimitti 560 000 äänen puolueen kannanoton. Muut puolueet olivat joulushokissa. Jopa RKP oli hiljaa. Tyst på tåget.

Suomalaisuuden Liitolta vietiin jo vuosia sitten lippuvalistukseen tarkoitetut  valtionavut, koska se  ” julkesi ” vastustaa pakkoruotsia. Kyykytys ei onnistunut. Perussuomalaiset esitti mielipidevainotulle kansalaisjärjestölle Eduskunnan budjettikäsittelyssä muutaman kymmenen tuhannen euron määrärahaa. Se hylättiin tylyin numeroin.

Olen Suomalaisuuden Liiton rivijäsen vuodesta 1992. On hienoa huomata, että pitkäjänteinen työ tuo tulosta. On häpeällistä, että vanhat puolueet myötäjuoksijoineen ovat rankaisseet arvokasta lippu-ja nimivalitusta tekevää liittoa valtionapujen poistamisella.

Pakkoruotsi kansalaisaloite tulee Eduskunnan käsittelyyn parahultaisesti alkuvuodesta.

Sitä ennen lehtien pääkirjoitukset rummuttavat pakkoruotsia. Tuskin Hesarikaan sitä Joulunumeroon laittaa…mutta Perussuomalaisten syytä tämäkin on.

Siis mistä on kyse? Siitä, että pitääkö ruotsin kielen olla pakollinen oppiaine Suomen kouluissa.

Muu on pelottelua ja politikointia.