Hyvää Joulua

Joulu on Kristuksen syntymäjuhla.

Olen käynyt Nazarethissa,  kävellyt Via Dolorosan Golgatalle Jerusalemissa ja tarponut Roomassa Vatikaanin Pietarin kirkkoon.

Etsinyt ja löytänyt.

Rakkaita kirkkoja ja paikkoja on monta.

Sastamalan Vanha Kirkko oli alkujaan Pyhän Marian Kirkko. Ilmankos se lapsesta asti tuntui hyvältä ja kotoisalta. Sukuhauta on siellä. Mummi ja Vaari.

Minä olen etuoikeutettu ihminen. Nähnyt ja kokenut paljon. Saanut mahdollisuuden tarkastella monenlaista. Elämää, politiikkaa, kauppaa, kulttuuria, raveja, jalkapalloa ja monta muuta. Uskoa.  Kiitollinen on mieto sana kuvaamaan näitä mahdollisuuksia.

Pelko häipyi Killarneyssa Pyhän Marian Katedraalissa 1980- luvun lopussa. Eikä ole palannut.  Se on mahdollistanut polittisen urani. Terveellä järjellä ajatellen SMP: n tuhon jälkeen Perussuomalaisten nousu on jonkinsortin ihme.

En väitä mitään. Kun tärähtää tarpeeksi, uskaltaa yrittää. Ja joskus onnistuu. Se ei takaa sitä, että onnistuu jatkuvasti.

Joulu on välttämätön alku ja Pääsiäinen päästi ikuisuuden irti. Kaikki ovat syntyneet, se ei päätä vaivaa, ylösnousemus ottaa lujemmalle. Siihen tarvitaan uskoa.

Ollaan iloisia siitä, mitä meillä on. Ja arjen tullen, ajetaan oikeutta ja kohtuutta. Silloin ei mene pahasti pieleen.

Ihmisarvo. Siitä ei tingitä. Oli Pyhä tai arki.

Hyvää ja Rauhallista Joulua plokin lukijoille.