Voittoja ja tappioita

Republikaanit voittivat vaalit. Vuosikausia on toitotettu, että väestötekijät ja yleinen liberaalisuuden eteneminen syöksee puolueen suohon. Tea Partykin murenee.

On ollut erittäin mielenkiintoista seurata vaalitaistelua. Sinulle käy uskosi mukaan, vaikka sinulle kuinka nauretaan. Talouden puolella Eurooppaa ja Suomea surkutellaan. Eurososialismilla pelastetaan pankit ja tapetaan kasvu. Tämä ei tule yllätyksenä.

Laila Koskela loikkasi Kepuun. Petyin. Pyysin hänet itse mukaan vuonna 2008 ja uskoin, että hän on sitoutunut meihin. Erehdyin.  Jokainen ihminen toimii moraalinsa mukaan ja nukkuu omantuntonsa mukaan.

Olen saanut poikkeuksellisen paljon kannustavaa palautetta siitä, että puolustan perinteistä avioliittoa. Tämän taitavat vaistota myös homoliittojen  kannattajat, sillä hyökkäykset yltyvät. Osa saamastani palautteesta on tyyliltään ruokotonta. Se kertoo yleensä enemmän kirjoittajasta  kuin kohteesta. Kaikki palaute luetaan.

Helsingin Sanomissa, joka on minulle ollut pettymys jo pitkän aikaa, professori Kaisa Herne kirjoittaa millä perusteella ihminen saa olla jostakin jotakin mieltä. O Tempore, O Mores. Ihminen saa olla mitä mieltä tahansa, millä perusteella tahansa. Sitä kutsutaan mielipiteen vapaudeksi.

Pidän voittona sitä,  että maamme suurimman lehden pääkirjoitussivulla annetaan palstatilaa tekstille, josta ihminen saa olla omaa mieltänsä. Tappiona pidän sitä, että vastaavalla palstalla ei julkaista esimerkiksi professori Tapio Puolimatkan analyyttisia kirjoituksia avioliitosta ja lapsen oikeudesta isään ja äitiin.