Kotimaassa oli vastassa hermostunut Kepu

Puheet ulkomailla on pidetty. Palautteesta päätellen hyvin meni, sillä kutsu napsahti samantien jo tuleville vuosille.

Kotimaassa oli vastassa hermostunut Kepu. Nostimme kyselytunnilla esiin haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen kumoamisen.

Tämä sai Kepun suunniltaan. Suorassa lähetyksessä Keskusta ei kehdannut kolttostansa tehdä.

Kepu on ollut jo kuukausia hermostunut jätevesiasiasta. Yksi Keskustan kansanedustaja soitti minulle jo kesällä ja ilmoitti, että minun toimintani Espoon valtuustossa nostetaan esiin.

Nyt se sitten tehtiin ja lähettipojaksi valjastettiin näkkärivartin toimittaja, joka nieli syötin koukkuineen.

Samaa tarinaa Keskusta on syöttänyt myös maakunnissa. Tämä on minulle varmistus siittä, että asetuksesta vastuussa oleva Kepu yrittää vetää Perussuomalaiset omaan lätäkköönsä.

Ei onnistu.

Siltä varalta, että totuus kiinnostaa, totean seuraavaa:

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin 18.11.2013(§159] ympäristönsuojelumääräyksiä. Johdin itse tuota kokousta.

Määräysten liitteessä olevissa perusteluissa on 5§:n kohdalla taustoitettu ympäristönsuojelulaissa ja jätevesiasetuksessa annettua toimivaltaa antaa kunnan ympäristönsuojelumääräyksissä jätevesiasetuksen tavanomaisia vaatimuksia tiukempia vaatimuksia herkillä alueilla, kuten tärkeillä pohjavesialueilla ja ranta-alueilla. Ympäristönsuojelumääräyksissä ei siis oteta kantaa hajajätevesiasetuksen normaalivaatimuksiin, mutta vaaditaan hieman tiukempia puhdistustasovaatimuksia näillä herkillä alueilla. Tosin Espoon rakennusjärjestyksessäkin jo edellytetään, että tärkeillä pohjavesialueilla jätevedet johdetaan tiiviiseen umpisäiliöön.

Tätä Kepu nyt levittää pitkin Suomea , että minä ja Perussuomalaiset hyväksyisimme jätevesiasetuksen. Säälittävää.

Kävelin kyselytunnin jälkeen toisen kepulaisen kansanedustajan kanssa uudelle puolelle. Hän toisti lähes sanasta sanaan näkkärivartin toimittajalle annetun paperin sisällön. Ja toimittaja suojaa kepulaisen lähteensä, mutta kiinni jäi. Kepu harhautti.