Perussuomalainen ei petä

Perussuomalaiset jäivät hallituksen ulkopuolelle, koska emme suostuneet pettämään keskeistä vaalilupaustamme. Me emme pelasta pankkipelureita ja kelvottomia poliitikkoja suomalaisten kovalla työllä tienaamilla rahoilla.

Päätös oli kova ja  ainoa oikea.

Paljastimme vakuus/takuus-sopimus keplottelun ja koijaroinnin Helsingin Sanomien  etusivulla. Valtiovarainministeriö salasi lain vastaisesti tuottojenvaihtosopimuksen, jota hallitus väitti vakuudeksi.

Persu on politiikan mersu. Totesin vuosien jälkeen, että kepu on kepu ja persu on persu. Näin se kansan syvissä riveissä elää.

Persu ei myy persettään. Emme ole ostettavissa, emmekä petä.

Perussuomalaisten kannatus mitataan vaaleissa, ei gallupeissa.  MTV:n setä Arkadia menee metsään. Tässä linkki tämän oraakkelin juttuun Jytkyn alla. Pieleen meni…silloinkin.

MTV3-gallup: alkoiko Persujen alamäki loppukaarteessa?

JULKAISTU 5.4.2011 KIRJOITTAJALTA TIMO HAAPALA

Tätä on odotettu: vihonviimeisiä gallupeja ennen vaaleja.

MTV3 hyökkää tälle kentälle ensimmäisenä. Tänään julkistettava gallup on kutkuttava. Siinä on kolme uutista ylitse muiden, joita voi pohtia — varsinkin kun ennakkoäänestys alkaa huomenna.

1. Ensimmäistä kertaa Perussuomalaisten kannatus on menossa alaspäin. Siis ensimmäistä kertaa alas. Soinin porukka on tippunut nyt SDP taakse 16,2 prosentin kannatuksella.

2. Kokoomus ja keskusta ovat tasoissa. Keskusta on ottanut 19,8 prosentin kannatuksella kokoomuksen kiinni. jonka kannatusluku on juuttunut 19,9 prosentiin.

3. Uutinen nro 3 on, että Japanin ydinvoimalakriisistä huolimatta vihreiden kannatus laskee.

Eli tässä tuorein suuruusjärjestetys.

1. Kokoomus…………….19,9 %
2. Keskusta……………..19,8 %
3. SDP……………………18,,1 %
4. PS……………………..16,2 %
5. Vihreät…………………8,4 %
6. Vasemmistoliitto….. 7,7 %
7. RKP…………………….. 4,2 %
8. Kd………………………4,2 %

Nyt siten pohtimaan syitä kannatusmuutoksiin.

Suurin mielenkiinto kohdistuu tietenkin perussuomalaisiin. Hesarin maaliskuun gallupissa PS oli noussut jo kakkoseksi 18,4 prosentin kannatuksella. Se on puolueen ennätys. MTV3:n edellisessä mittauksessa helmikuussa PS:n kannatus oli 17,0. Siitä puolue on tullut alas vajaan prosenttiyksikön, mikä toki mahtuu tutkimuksen 1,8 %-yksikön virhemarginaaliin.

Joka tapauksessa se kertoo, että PS:n kannatus ei enää nouse.

PS:n kannatuksen alamäki on alkanut juuri loppukaarteessa. Se on tyypillistä, kun asetelmat alkavat selvitä. Maakunnallisissa mittauksissa PS:n kannatus on ollut korkealla, mutta valovoimaisia ehdokkaita puuttuu, siitä ei pääse mihinkään. Lisäksi valtakunnan vaalikentillä liikkuva Timo Soini on kannatuksen kasvun myötä muuttunut kovin totiseksi, paikoin naamasta on paistanut selvä kärttyisyys.

Hallituspuheillaan EU-takauksista Soini pelasi sellaista kärrynpyöräpeliä, että tippui itsekin kyydistä. Virheen jälkeen uhotut puheet tulevasta eduskuntaenemmistöstä Soinin johtamalle EU-vastaiselle joukolle ovat panneet vakavasti miettimään puolueen puheenjohtajan suhteellisuudentajun kehittymistä.

Soini siis yritti tehdä vihreät vaatimalla erivapauksia hallituksessa. Mutta ei mene hyvin vihreilläkään.

Vaikka Saksassa vihreiden kannatus nousee kohisten, Härmässä ei samaa ilmiötä näy. Jopa tietty onnellisuus (joo, härskisti sanottu, mutta näin on) paistoi vihreiden ilmeistä Japanin ydinkatastrofin jälkeen, kun puolue koki saaneensa vaalivaltin. Puolue teki ydinvoimasta kynnyskymyksen seuraavan hallitukseen menolle ja vaatii nyt linjauksia myös muilta. Vihreiden tohinalle ovat nauraneet kaikki joilla on hampaat suussa. Kyseessä on ollut totaalisesti epäuskottavin poliitinen manooveri tässä vaalitaistelussa. Muilta se olisi hyväksyttykin, mutta ei vihreiltä, jotka ovat istuneet kahdessa Suomen ydinvoimamyönteisimmistä hallituksista ministeriautojen takapenkkiä kuluttamassa kuin nahkasatulaan juuttunut purukumi.

Vai että kynnyskysymys…

Yksi kummastuksen aihe on keskustan tasainen nousu.

Nyt se on ottanut tutkimuksen mukaan kokoomuksen kiinni. Jyrki Katainen (kok.) voi noilla luvuilla tutkia 70-luvun huippujuoksijan Pekka Päivärinnan kohtaloa. Lätsä-Pekkakin veti suurkisojen välillä huippuaikoja 10 000 ja 5000 metrillä, mutta pää ei kestänyt suurkisoja. Kokoomuksen kuntohuippu ajoittui vaalien väliin.

Näillä asetelmilla Katainen ja Mari Kiviniemi (kesk.) kisaavat totisesti seuraavan hallituksen muodostamisesta.

Eli voidaan oikeasti puhua pääministerivaalista.

Demarit ovat myös saamassa ainakin pään ylös suosta, johon puolue on vajonnut. Siitä ei pääse silti mihinkään, että puolueen tilanne on surkea. Kylmää kyytiä näillä luvuilla on luvassa Jutta-puheenjohtajalle.

Mutta aikaa on vielä reilut puolitoista viikkoa. Neljä vuotta sitten kirikierroksella keikahti moni asia.

Ps 1.

Tulevalle hallitukselle mietitään jo nimiä. Jos keskusta punkeaa kokoomuksen ohitse ja Mari Kiviniemi saa hallituksen johdettavakseen, yksi kaste-esitys on tämä: ”Gillette K-2. Eli kyseessä olisi Kiviniemen kakkoshallitus, joka leikkaa valtion menoja (lupauksista huolimatta) kuin tylsä partakone — ja vaahto tulee kansalaisten suusta, vesi silmistä.

Ps 2.

Puolueiden tv-mainokset alkoivat. Kokoomuksen bussi rientää kohti Paremminvointivaltiota eikä edes Rauli ”Badding” Somerjoki kysele, voiko bussi Paremminvointivaltioon ajaa ojaan. Kokoomuksen mainosbussiin mahtuivat muut paitsi viestintäministeri Suvi Linden, sisäministeri Anne Holmlund ja asuntoministeri Jan Vapaavuori. Lindenille kokoomusjohto tuskin olisi edes myynyt lippua Paremminvointivaltion bussiin, siinä määrin Linden on saanut ajamansa (?) hankkeet sotkettua. Vapaavuorta kokoomus ei puolestaan uskalla edes näyttää Helsingin ulkopuolella.

Ps 3.

Kiviniemen keskustaporukan vaalimainoksiin on puolestaan imetty vaikutteita Ranskan vallankumouksesta: muilta pää poikki giljotiinilla. Vaalikansa saa sitten ihailla päättömiä kilpailijoita tv- ja lehtimainokista. Onneksi minkki-Mari ei kuitenkaan nylkenyt kilpailijoitaan, pimeällä keskiajalla hallitsijat hallitsivat senkin keinon…

xxx

Vaalitulos oli  19,1 prosenttia ja 39 kansanedustajaa. Vieläkö joku väittää, että Perussuomalaiset eivät voita vaaleja?

Se on omasta työstä ja Suomen kansasta kiinni. Eli hyvissä käsissä. Ja minä teen sen mitä ihminen ja pappi voi. Lihaa säästämättä.