Hyvä päivä puolustaa ihmisarvoa

Tänään on Soinin päivä.  Mukavaa. Ensimmäinen onnittelu tuli Karttulasta klo 6.17. Kiitos kaikille muillekin muistaneille.

Sain pari päivää sitten Vetoomuksen tehdä jotakin tärkeän kansalaisaloitteen puolesta. Lupasin ja tänään, Soinin päivänä, tein kanssa.

En ole kansanedustajana allekirjoittanut itseni käsiteltäväksi tulevia aloitteita.  Nyt tein poikkeuksen. Allekirjoitin  Terveydenhuollon henkilökunnalle lääkisääteinen oikeus kieltäytyä elämän lopettamisesta vakaumuksellisista syistä-aloitteen.

Lääkärit Sari Tanus ja Jemina Ahola ovat tämän hyvän aloitteen takana. Olen iloinen teistä.

Olen puhunut aina elämän puolesta, enkä ole kantaani loivennellut, vaikka sitä käytetään mieliä kiihdyttämään poliittisen taustani vuoksi.  Kun olen jotakin mieltä sanon, mikä on kanta, enkä mieti tuliko vai menikö ääniä. Joskus on tullut 1 prosentti, viimeksi tuli 19 prosenttia.

Kissa on nyt pöydällä ja samalla annan huutia fasistiselle evoluutiobiologi Richard Dawkinsille, joka kehottaa abortoimaan kaikki Down- sikiöt ja yrittämään uudestaan. Hitlerin Saksassa vammaisille tehtiin sekä etu- että jälkiabortointia.

Elämän lopettamisen taustalla on useimmiten epätasa-arvoinen, fasistinen tai rasistinen ajattelu.

Kiinassa ja Intiassa abortoidaan pääasiassa  tyttöjä. Euroopassa vammaisuus on yksi peruste aborttiin ja USA:ssa mustien aborttiluvut ovat paljoan korkeammat kuin muulla väestöllä. Sukupuoli, vammaisuus, rotu…

Pahoja asioita tapahtuu, kun hyvät ihmiset ovat vaiti.  Tämä kansalaisaloite on saatava julkiseen keskusteluun. Se saadaan, kun sinä allekirjoitat. Puoluekannallasi ei ole mitään väliä, elämällä on.

Richard Dawkins. Tyhmäkin käy viisaasta, kun on hiljaa. Kun puhuu tyhmiä, ei ole viisas.