Tupla tuli!

Tupla tuli. Saimme toisen paikan. Kiitos kuuluu kaikille vaalityötä tehneille. Työtä tehtiin paljon ja kovaa. Äänet näissä vaaleissa olivat todella tiukassa.

Onnea Jussille ja Sampolle. Siinä on työteliäs parivaljakko. Lähden tänään Brysseliin auttamaan hyvien valiokuntapaikkojen ja henkilökunnan saannissa.

Vaalivoittajia Suomessa oli kaksi, Perussuomalaiset ja Vasemmistoliitto. Paikat menettivät Vihreät ja Kristillisdemokraatit. Muutokset olivat pieniä.

Saimme lisäpaikan, yli 59 000 ääntä enemmän kuin viimeksi. Suurempi eteneminen kaatui äänestysprosentin alhaisuuteen. Moni Perussuomalainen nukkui.

Ennustin vaalien äänestysprosentin YLE: n vaalitentissä desimaalilleen oikein, 40,9. Tällä prosentilla tulee tällainen tulos. Alhainen prosentti rokotti meitä ja SDP:ta.

Kokoomus itse asiassa polki paikallaan ja hävisi. Prosentti jopa laski. Pieni tappio porvareille heidän leipälajissaan. Ei hurraamista. Suuri voitto suli tappioksi, ei tullut neljää paikkaa. Keskustan kannatus hieman nousi. Punavihreät päätyivät tasapeliin. Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat samalla kaukalolla. Vihreät menetti sen verran, mitä kommaripohjaiset voittivat.

Rkp sai paikkansa alhaisen äänestysprosentin vuoksi. Kristillisten Sari Essayahin kohtalo oli kova. Hän on hyvä edustaja, hyvä ihminen sai pahan palkan.

Täytyy olla realisti. Perussuomalaiset vakiintuvat vaali vaalilta. Voitimme nämäkin vaalit, emme tosin Suomen ennätyksellä. Tosiasia on, että Kokoomuksella ja Keskustalla on yksi paikka enemmän kuin meillä, SDP: lla saman verran ja meillä on yksi enemmän kuin Vasemmistoliitolla, Vihreillä ja RKP: lla.

Meillä on tiukkaan poljettu peruskannatus. Sen päälle on hyvä rakentaa. Helsingissä olimme suurin puolue Jakomäessä ja yhdellä Kontulan äänestysalueella. Omalla alueella Iivisniemessä olimme kakkosia. Ykkösiä olimme Uuraisilla ja Kankaanpäässä. Laura Huhtasaari sai Porissa eniten ääniä.

Nyt lähdemme jäsenäänestykseen ja aloitamme työn seuraavia eduskuntavaaleja varten.

Olisiko oma ehdokkuuteeni nostanut puolueemme kannatusta suuremmaksi? Varmasti olisi.Spekulointi on turhaa. Saimme kaksi paikkaa ilman ehdokkuuttani. Ei hassumpaa, mitä enemmän sitä pohtii. Olen nyt Suomessa ja annan täällä kaikkeni.

Pronssia tuli. Paikat lasketaan.

Kiitän ehdokkaita ja kenttää. Teitte suurtyön. Voititte nämä vaalit meille.

Suomessa ei ole vielä tajuttu, mitä kello löi ympäri Eurooppaa. Minä tiedän. Itsenäisyyspuolue on Britannian suurin, samoin Tanskan kansanpuolue Tanskan suurin. Puhumattakaan kaikesta muusta tapahtuneesta.

Meidän täytyy katsoa tämä vaali tarkasti läpi. Ottaa opiksi ja mennä eteenpäin.

Voitimme nämä vaalit. Tupla tuli. Kiitos, voimia ja varjelusta tuleviin taistoihin. Me tulemme jälleen!