Perussuomalaisten vaalistartti

Meillä oli puolueessa vilkas päivä eilen lauantaina. Puoluevaltuusto kokoontui 85 hengen voimalla. Saimme uuden puoluehallituksen, hyväksyimme tilit ja toimintakertomuksen.

Henki oli yksimielinen. Olin iloinen saadessani yksimielisen tuen toiminnalleni SOTE- sovussa. Annan tälle puolueväen tuelle suuren arvon. Jouduin tekemään mukaanmenopäätöksen pienellä porukalla, joskus puheenjohtaja joutuu niihin tilanteisiin. Pitää tietää, mikä on oma linja ja mitä voimme hyväksyä.

Esitin yhdessä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindströmin kanssa, että Perussuomalaiset tekevät välikysymyksen lapsilisien leikkauksista. Aloite sai voimakasta tukea myös Keskustalta. Päätöksen asiasta tekee Perussuomalaisten eduskuntaryhmä alkavalla viikolla.

xxx

Kentän työjuhla oli kaikinpuolin hieno tilaisuus. Puitteet olivat asialliset. Oli ilo tavata kenttäväkeä joka puolelta Suomea. Minä sain tästä voimaa – en ole yksin. Meitä on paljon.

Satojen Perussuomalaisten puheenporina oli kivaa kuultavaa. Nauravia naamoja – hyvää tuulta. Ja asiaa.

Julkistimme oman EU – vaaliohjelmamme, jonka esitteli Sampo Terho, seuraajani Brysselin pimeässä ytimessä.

Ohjelma on hyvin mietitty tasapainoinen kokonaisuus, jossa kiteytyy puolueen linja.

Lähdemme asia edellä Eurooppaan. Meillä on hyvä, täysi, lista.Tavoitteena on kolme paikkaa. Se saadaan kovalla työllä.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kehui kentän työn ja kannusti uusiin ponnistuksiin.

xxx

Ainoan särön hienoon juhlaan järjesti koko kansan YLE. Olen saanut useampia viestejä kautta maan, että, miksi YLEn pääuutiset eivät pitäneet Suomen suurimman oppositiopuolueen satapäistä tilaisuutta ja EU-vaaliohjelman julkistamista uutisena?

MTV3 uutiset uutisoivat pääuutisissaan tapahtuman näyttävästi sekä Kympin uutisissa että netissä. Saman tekivät Helsingin Sanomat ja molempien iltapäivälehtien nettilehdet. Oma nettilehtemme videolinkkeineen saa suitsutusta Perussuomalaisilta kautta maan.

YLE potki viime viikolla ajankohtaisohjelmistaan pois jo ohjelmiin kutsutut Jussi Halla-ahon ja Jari Lindströmin. Pääuutisissa veivattiin minuuttitolkulla sekä Keskustaa että SDPta koskevia uutisia. Edes esitys välikysymyksestä, johon Keskusta lupaa yhtyä, ei ollut YLElle uutinen pääuutisissa kerrottavaksi.

Miksi minä kitisen tästä, siksi, että omat kannattajat antavat asiasta kitkuista palautetta. Tiedotusporukkamme ottavat asian YLEn kanssa esille. Se ei ole puheenjohtajan tehtävä.

xxx

Lähden tänään Georgiaan NB8- maiden Ulkoasianvaliokuntien puheenjohtajien kokoukseen. Palaan takaisin keskiviikkoiltana. Torstaina on kirjani, Peruspomo, julkistamistilaisuus. Siitä saadaan hyvä vauhti torstain ryhmäkokoukseen.