Vihreitä ei pidä pelätä

Vasemmistoliitto, RKP ja Kristillisdemokraatit, vieläkö teillä on toimintaa?

Hallituspuolue Vihreät on kriisissä ja teillä ei ole ollut kahteen päivään mitään sanottavaa.

Sen sijaan olitte eduskuntaryhmienne puheenjohtajien suulla torjumassa Jussi Halla-ahon varajäsenyyttä Euroopan Neuvoston Suomen valtuuskunnassa. Tietenkin vasta sen jälkeen, kun puolueenne oli ollut tekemässä yksimielistä päätöstä Halla-ahon valinnasta Eduskunnan täysistunnossa. Mitä teistä pitäisi ajatella? Pelkäättekö te Vihreitä?

Vihreitä ei pidä pelätä. Se on puolue puolueiden joukossa. Yhtä raadollinen kuin me muutkin.Politiikassa on oikeus olla omaa mieltä. Vaaleissa ei päätetä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Niissä päätetään puolueiden väliset poliittiset voimasuhteet.

Vihreät on raaka valtapuolue, Saksassa, Euroopan Parlamentissa ja Suomessa. Sillä on sekä kansainvälinen  että kansallinen agenda. Siinä ei ole mitään pahaa, tämä tosiasia on vaan tiedostettava. Mediastrategiassa he ovat olleet taitavia, tosin viime aikoina ylimielisyys on puskenut esiin.

Moni puolue korostaa olevansa jonkin sortin vihreä; punavihreä, sinivihreä, järkivihreä…ties mikä. Tällainen tekstimainonta ja liehittely on tarpeetonta. Ympäristöystävällisyys ja luonnonmukaisuus ei ole synonyymi vihreydelle. Perussuomalaiset ei ole vihreä puolue, luontoa kunnioittava on.

Vihreitä ei pidä pelätä. Se on Suomen Eduskunnassa aika lailla luonnollisessa koossa. Sen merkitystä ja vaikutusta ei pidä sen enempää yli- kuin aliarvioidakaan.

xxx

Mikä on hallituksen linja jäänmurtajien käyttöön? Eronnut Heidi Hautala on Jan Vapaavuoren mukaan Greenpeacen linjoilla, jolla linjalla Vapaavuori ei ole. Pääministeri  Katainen, kertokaa nyt hyvä mies, mikä on hallituksen kanta ja kuka sen tässä asiassa päättää?