Parasta puheenjohtajan tehtävässä

Perussuomalaisten johtaminen on mieluinen tehtävä. Kova homma lujalle miehelle.

Kirjoitan Peruspomo- kirjaa Jytkyn synnystä ja Jytkyn tekijöiden johtamisesta.

Viime viikonloppu oli hyvä esimerkki siitä, mitä kaikkea  puheenjohtaja tekee ja mistä saa oppia, jotta pysyy ajantasalla.  Poliittinen silmä ei kehity kirjoittamalla vaan kiertämällä kansan parissa.

xxx

Lähdin perjantai-iltana n 20.30 kohti kesämökkiä Sastamalaan. Perillä olin  n 23.00. Hyvä ystävä oli lämmittänyt saunan. Saunottiin ja juteltiin, nukahdin  hyvän matkaa puolenyön jälkeen.

Aamulla Pyymäkeen aamukahville. Tapasin sattumalta tamperelaisen rakennusyrittäjän vaimoineen. Miehen isä oli ollut SMP: n miehiä , ehdokkaana Espoossa kuntavaaleissa 1968! Poika oli jakanut SMP: n sadetakkeja ja saanut muikkarin koulusta.

Matka jatkui Vihteljärven kyläkaupalle. Siellä kauppiaspariskunta, Roskala,  oli järjestänyt kunnon vastaanoton. Luomulihapullia, kahvit, Millwallin ja Liverpoolin kannatuslaulut eli vieraan ja isännän mieleiset kaikuivat kovaäänisistä. Kylä oli läsnä.

xxx

Matka jatkui Kankaanpään kirkkoon varapuhemies Anssi Joutsenlahden syntymäpäiväseuroihin. Puhemies Eero Heinäluoma aloitti, minä jatkoin, sitten puhuivat kirkonmiehet Ambrosius ja Kaarlo Kalliala. Väliin veisattiin Siionin virsiä Jaakko Löytyn esilaulamana.

Aloitin oman puheeni. Ihmiselämä on Pyhä kohdusta kuolemaan…

Olen tuntenut Anssi Joutsenlahden vuodesta 1979. Siinä on yksi mies tarinamme takana, aina lähimmäisenrakkauden asialla, kenkämyynti lähetystyön hyväksi kaikissa puoluekokouksissa. Helli-vaimo hiljaisena ja vahvana tukena.

xxx

Auto syöksyi kohti Joensuuta ja puoluekokouksen talkooporukan jälkijuhlia.

Petäjävedellä, ST1-asemalla pizza Quattro Stationi tuulensuojaan. Tuolla huoltamolla tajusin 9.4.2011 puhetilausuudessani, että Suomen politiikan taivas repeää. Väkeä oli kuin Nasserin hautajaisissa.  Siitä enemmän joskus toiste.

Noin 19.30 oltiin vanhassa Kiihtelysvaarassa, Keskijärvellä. Kolmisenkymmentä talkoolaista, Joensuun puoluekokouksen tositekijät, paikalla. Kättelyjä ja halauksia. Suoraan ruokapöytään, kiitospuhe, onnittelusanat Petri Kokolle 50v, sitten saunaan ja viileään järveen.

Illanvietto, jossa Karaokea. Vetäisin soolona My Wayn suomeksi, duettona Pohjois-Karjalaan Niirasen Sannan kanssa. Hyviä keskusteluja, politiikkaa, asioita, muisteluja, naurua vedet silmissä. Levolle pitkälti puolen yön jälkeen.

xxx

Sunnuntai-aamu aukesi kauniina. Kävin Eino Poutiaisen kotitalolla ja Keskijärven kylätalolla. Otin kantaa hallituspuolueiden tonttuiluun.

Jippo-Haka futismatsi Pohjois-Karjalan Koulutuskuntayhtymän vieraana. Hieno peli. Nokka kohti kotia klo 18.00.

Kahvitauko Mäntyharjulla, kotona 23.30. Auton purku. Sen uumenista siirsin pakkaseen saamani jänispaistin, samana aamuna paloitellun. Roskalan ruisjauhot, karjalainen keittokirja, ilveksen kynsi…kenttä ruokkii ja ravitsee. Sekä ruumiin että sielun.

Yläfemma Jusulalle, miehelle Mersun ratissa. Kuskille. Kaverille.

Sauna ja sänky. Levolle lasken Luojani katkeaa kesken kaiken. Peruspomon päivä päättyi. Uneen omassa sängyssä. Takana 1300 kilometriä, edessä loppuelämä.

xxx

Kirjoitin tämän sekä itselleni että muille. Parasta puheenjohtajan tehtävässä ovat Perussuomalaiset, kansan syvät rivit.

Tunnen sakkini.

Toimittajat ja tutkijat. Tutustukaa kenttään,  niin teillä on mahdollisuus ymmärtää Jytkyn synty, sen tekijät ja Jytkyn jatko. Tämä ei ole alkuunkaan ohi.

Tämä puolue ei noussut kahdeksan tunnin työpäivillä. Ei virkatyönä, eikä virkakielellä. Tämä aate asuu Suomen kansan syvissä riveissä. Pöhköjen facebookpäivitysten kyttääminen ja kommentoiminen on yhtä tyhjän kanssa. Ne eivät selitä Perussuomalaisuudesta yhtään mitään.

xxx

Perussuomalaiset – olen teidän miehenne.

I did it my way. And with You.

Taistelu jatkuu tieuran suunnassa.

Oma linja, oma asialista.

Paras on vielä tulossa.

Kiitos kentälle viikonlopusta. Opin taas uutta. Kun tekee pohjatyöt kunnolla, tietää mistä mennään. Johtaja pärjää vain, jos hän tuntee joukkonsa.