Ylä-Malmin peruskoulun parhaat kysymykset

Minulla oli viime torstaina vieraanani Eduskunnan lehtereillä peruskoululuokka Ylä-Malmilta. Vierailuaika oli kyhnäiset 20 minuuttia. Ne olivat viime viikolla parhaat työminuutit. Paras tentti pitkään aikaan. Monta politiikan toimitusta voisi lähettää Ylä-Malmille oppiin ja kuuntelemaan.

Kysymyksiä tuli paljon. Tiukkoja ja asiallisia. Ilman nolaamistarkoitusta, halusta tietää ja vastauksia myös kuunneltiin.

Nuoret olivat kiinnostuneita yhteiskunnan asioista, mielipiteistä ja perusteluista.  Abortti askarruttaa mieliä, moraalikysymyksiä mietitään. Se riittää minulle, rajalinja menee jokaisen ihmisen sydämessä. Sitä ei voi yhteiskunta päättää.

Minulta kysyttiin, miksi minulla oli teille aikaa? Vastaus oli teissä. En tiennyt sitä, ennen kuin kysyitte. Kiitos, kun tulitte . Menin kyselytuokiostanne kyselytunnille, niin innostuneena, että sekoitin Ylä-Malmin Myllypuroon Eduskunnan suuressa salissa. Anteeksi.

Hyvä opettaja on kullanarvoinen. Jyrki Mery. Kiitos, kun toit oppilaasi käymään. Minä opin heiltä. Uskallan tuntea, että ilo oli kaksinkertainen.