Vähempikin into riittää

Terveisiä Dublinista. EU-kokouksesta.

Tiedän kokemuksesta, mitä toiminta EU:ssa on.

EU-vaalit ovat vuoden päästä toukokuussa.

Ehdokkuuteen näyttää olevan mielenkiintoa, jopa tunkua.

Ehdokasasettelu ei mene niin, että kertoo haluavansa listalle ja sitten on siellä.

Vähempikin into riittää.

Olen viisi vuotta rakentanut puolueelle Eurooppa- suhteita. Jokaikinen EU-ehdokkaamme sitoutuu puolueen EU-linjaan.

Ehdokaspaikkoja ei jaeta julkisuudessa vaan puolueen päättävissä elimissä. Niitä ei jaa puheenjohtaja,  eikä kukaan muukaan yksittäinen henkilö.

Kenelläkään ei ole oikeutta vaatia ehdokkuutta. Jos valinta sattuu kohdalle, niin onneksi olkoon. Jos ei satu, on turha nillittää.  Ehdokaslistan vahvistaa lopulta ensi kuussa valittava puoluehallitus.

On tärkeää käydä EU-asioista ja linjakysymyksistä keskustelua. Perussuomalaisten vastuu ja velvollisuus on esittää vanhoja puolueita parempi vaihtoehto. Linjan pitää rakentua osasto- ja piiritasolta ylöspäin. Ehdokkaat sitten sitoutuvat yhteisesti sovittuun linjaan. Vain siten tulee menestystä.

xxx

Pravda julkaisi gallupin. Perussuomalaiset ovat nousussa. Sain lehden vaihtaessani konetta Tukholmassa. Se olikin päivän  uutinen. Ikävä sanoa, että muu lehti oli täytetty  yhteiskuntamme ” suurimmalla ongelmalla ” , homoliitoilla meillä ja muualla. Ei ole ihme, että YT-neuvottelut on edessä. Ja omakin kestotilaus harkinnassa.

Toivoisin maan suurimmalta päivälehdeltä uutisjutuissa monipuolisuutta. Pääkirjoitukset ovat asia erikseen. Ne ovat EU-suitsutuksineen taattua tavaraa. Myhäilyttäviä.

xxx

Seuraavien eduskuntavaalien päätaistelu käydään Perussuomalaisten ja  Kokoomuksen välillä. Kokoomuksen apupuolueista ei ole haastajaksi. Perussuomalaisista on, kun tehdään työ kunnolla. Työtä on paljon, emme ole valmis puolue. Emme tiedollisesti, emmekä taktisesti. Tarvitaan lisää kurinalaisuutta ja joukkuepeliä.