Kannatan Pirkolle jatkopestiä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsee ryhmäpuheenjohtajan ja varapuheenjohtajat uusien valtiopäivien alkajaiksiksi heti helmikuun alussa.

Pestit ovat aidosti auki, eikä siinä ole mitään pahaa, että näitä tehtäviä tavoittelee useampi ehdokas mitä niihin valitaan.

Pirkko Ruohonen-Lerner on ollut ryhmäjohtajana nyt noin 1,5 vuotta. Se on lyhyt aika, kuitenkin riittävän pitkä, jotta voin sitä arvioida suhteuttaen sen omaan lähes 16- vuotiseen puolueen puheenjohtajakokemukseen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän  johtaminen on vaativa tehtävä, joka ei ole harjoittelupaikka.

Pirkon johdolla on rakennettu nykyinen ryhmäkanslia. Toni, Antti, Maria ja kumppanit on saatu toimimaan hyvin tiiminä. Johtajana Pirkko on kieltämättä vaativa, joka saa sanotuksi myös puutteet ja puuttuu niihin.

Pirkko on kerännyt kokemusta jo edellisen vaalikauden aikana ryhmän varapuheenjohtajana. Uskalsin lähteä vuoden 2009 eurovaaleissa Brysseliin, koska luotin Raimo Vistbackan kykyyn,taitoon ja kokemukseen pitää lippua yllä Eduskunnassa.

Raimo, Pirkko, Pentti Oinonen, Pertti Virtanen ja tilalleni tullut Pietari Jääskeläinen onnistuivat hyvin. On siis näyttö  tuloksekkaasta toiminnasta.

Hyvin on tämäkin kausi mennyt. Puolueen kannatus on korkealla ja siinä eduskuntaryhmällä ja sen johtajalla on oma ansionsa.

En kannata vaaleja vaalien vuoksi. Muodon vuoksi. Asia on  toinen, jos tarjolla on parempi vaihtoehto tai jos on toimittu huonosti.

Nykymaailmassa puolue- ja ryhmäjohdon oltava kielitaitoista, jotta pystyy hoitamaan sekä kansainvälisiä että EU-asioita.Pirkko pystyy.

Pirkolla on myös 20-vuoden kokemus kuntapolitiikasta valtuutettuna. Tuo kokemus on nyt tuiki tarpeellista kunta- ja soteuudistuksen tullessa eduskuntakäsittelyyn.

En ole feministi, enkä kannata sukupuolikiintiöitä. Naiskannatus on puolueemme kipukohta. Miehistä meitä kannattaa n 25 prosenttia ja naisista vain n. 10 prosenttia. Tilanne ei mielestäni parane sillä, jos tällä hetkellä näkyvin puolueen nainen pudotetaan ryhmäpuheenjohtajan paikalta.

Ei ole pahitteeksi, että puolueen ja ryhmän puheenjohtaja tulevat toimeen keskenään. Pirkon tiedän kokemuksesta. Tulen toimeen muidenkin kanssa, jos eduskuntaryhmä päätyy muuhun henkilöön.

Harkintakyky kuuluu edellytyksenä korkeisiin poliittisiin luottamustoimiin pyrittäessä. Siinä apuna on suhteellisuuden taju. Ehdokkaalla pitää olla molempia.

Pirkko ei ole persoonana kaikkien miellyttäjä. Se on minulle yksi pieni lisämauste tukeen. Joskus pitää pystyä lyömään luu kurkkuun sekä miehille että naisille. Tiedän, että sekin tarpeen tullen Pirkolta onnistuu.

Tulikohan kehuttua liikaa?

Aina on parantamisen varaa. Kaikilla, myös Pirkolla.

Olen vaativaa seuraa politiikassa.Sanon omillekin joskus aika raakasti.Olen sanonut Pirkollekin. Hän ei ole niistä julkisesti nillittänyt. Yksi hyvä lisäsyy kannattaa mielestäni tässä tilanteessa parasta ehdokasta ryhmän johtoon.

Kirjoitin perusteluni näkyviin, kun asiaa minulta paljon kysytään. Ja kysytään varmasti tämän jälkeenkin.

xxx

Olen ollut pari viime viikkoa ulkomailla. Viimeksi olin vetämässä Ulkoasianvaliokuntaa Indonesiassa. Tämän vuoksi minulla on rästissä satoja sähköpostiviestejä sekä kymmeniä muita yhteydenottoja. Pyydän kärsivällisyyttä. Yritän parhaani mukaan purkaa sumaa.

Laitoin tämän työtilanneviestin tänne plokiin, koska tiedän, että tätä laajasti luetaan. Viestinne ovat tärkeitä. Määrä ja laatu kertovat puolueen kovasta kannatuksesta.

Turun Sanomat oli tehnyt gallupin puolueiden kannatuksesta  Varsinais-Suomessa. Kuinka ollakaan se ei ole tarttunut STT: n saati Pravdan silmiin. No tiedoksi vaan, että kannatus on 21,1 prosenttia ja kakkosija.Lisäpaikkaakin pukkaisi.