Digitaaliajan Dinosaurus

Palautteesta päätellen lauantaisella Ykkösaamulla oli paljon katsojia. Sain runsaasti kannustavaa palautetta . Ja aina tarpeelliset pari pahempaa narinaa.

Sain myös ison liudan facebook-kaveripyyntöjä, sposteja, tekstareita, puheluita ja mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät tulossa on pari käsinkirjoitettua kirjettäkin.

Facebookpyynnöt saivat aikaan tämän plokin. Hyväksyn facebookin, en moralisoi muita. Itse en siellä ole.

Vastaan henkilökohtaisesti. En pidä massapostituksesta, osallistun äärimmäisen vastenmielisesti mihinkään keskusteluketjuun, en kirjoittele keskustelupalstoille, enkä niitä lueskele. Blogeja luen ja plokia kirjoitan.

Digitaaliajan Dinosaurus?

Minulla ei ole henkilökohtaista facebookia, enkä twiittaa.  Käytän tietokonetta varmasti pari-kolme tuntia päivässä. Lopun työajan olen kokouksissa, palavereissa, puhumassa, keskustelemassa ,  puhelimessa ym . perinteisissä politiikkahommissa.

Pidän sosiaalista mediaa tärkeänä, sitähän  tämä plokikin on, itseäni pidän omalta kannaltani vielä tärkeämpänä.

Syitä on useita. Epäilen,  että facebookissa kavereita olisi kahmalokaupalla. Kenet hyväksyisin, keitä en?  Haluanko olla jonkun facebookkaveri? Statusta pitäisi päivittää ja kuulumiset lukea. En usko, että selviäisin mokomasta kunnialla. Mitä en tee hyvin, en tee lainkaan.

Saan eritasoisia yhteydenottoja aktiivisena politiikan aikana  n 300 joka päivä, siinä on sähköpostit, puhelut, tekstarit,   kaikki mahdolliset viestinnän tavat.

Keskeinen syy miksi plokini ei ole kommentoitavissa julkisesti on siinä, että en ehdi heti vastaamaan, ei siinä, etteikö vastaaminen kiinnosta. Se kiinnostaa ja sen teen, kun kysymykset tulevat minulle henkilökohtaisesti ja omalla nimellä. Niitä tulee.

Toimin aina omalla nimellä ja nuunalla, siksi edellytän kysyjältä samaa.  Vastaan kysyjälle, en koko maailmalle, paitsi jos kysyjänä olisi koko maailma, mutta kun ei ole.

Luottamuksellinen posti on nimensä veroista. Siitä ei tarvitse rippisalaisuuden tuntevalle selittää.

Että miksikö kirjoitin tämän plokin? Halusin viestiä  kaikille plokin lukijoille kerralla.

Onnistuisihan tuo facebookissakin. Kyllä.  Vain kavereille.

Tämän saa lukea vaikka punavihreä pakana. Ilman kaveriuden tuomaa moraalista painolastia.

Ja olla siitä omaa mieltään.