Vakuudeton-Vapaavuori

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori avautuu vakuuksista ja pitää niitä tarpeettomina tämän päivän Helsingin Sanomissa.

Sanoma ja Helsingin Sanomat eivät ole sattumalta valittuja.

Päähallituspuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja vetää maton varapääministeri Jutta Urpilaisen alta hankalien vakuussopimusneuvottelujen  ollessa kesken. Vapaavuori heikentää ratkaisevasti Suomen neuvotteluasetelmaa. Ilmeisen tietoisesti.

Hallitus on kriisissä, jopa hallituskriisissä.

Pääministeri Jyrki Kataisen kannanotto on tarpeen. Kumpi on rakkaampi Vakuudeton-Vapaavuori vai varapääministeri Urpilainen? Tuli valinnan paikka.

SDP: n todellinen karva on nyt testissä. Jos olisin tutkiva tai hutkiva journalisti, kysyisin Liisa Jaakonsaaren ja Paavo Lipposen kantaa. Demareiden kokoomusosastolta. Onko hallitus lipsumassa omasta ohjelmastaan?

Perussuomalaisten kanta on selvä. Me emme osallistu eurooppalaiseen pankkitukeen. Espanjalaiset pankit voidaan pilkkoa ja pelastaa, mutta ei suomalaisten verovaroilla.

xxx

Vapaavuori kiirehti ilmoittamaan, että Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanta ei ole Kokoomuksen kanta. Mihin muihin Vapaavuoren sanomisiin pätee tämä periaate?

Jokohan pian Paavo Arhinmäki herää? Tai siis Saramo.