Jytkyt sulattajat

Jytky on olemassa. Perussuomalaisilla on 39 kansanedustajaa. Ei se gallupeilla ole mihinkään muuttunut.

Eduskuntavaaleihin on yli 1000 päivää aikaa. Tämän päivän mielipidetiedustelut eivät kerro yhtään mitään seuraavien vaalien tuloksesta.

Gallupeissa on tullut nenään.

Kokonaan oman lukunsa galluphistoriaan kirjoitti MTV:n uutiset. Perussuomalaisille luvattiin suoralla tuloksella 12,1 prosenttia. Jollain ilveellä korjauskertoimien jälkeen kannatukseksi saatiin 5 prosenttia!

Tulos oli aivan posketon. Ei ole ihme, että asiaa kommentoimaan pantu toimittaja Timo Haapala hikoili kuin saunassa, You Tube hitti varmasti kuntavaalien molemmin puolin. Jos Perussuomalaiset  kaksinkertaistavat kuntavaalituloksensa saako Jytky sulamistuomion?

Paljonko siis pitää voittaa, jotta se on voitto?

Sain vuonna 2006 presidentinvaaleissa 3, 4 prosenttia ja noin 103.000 ääntä. Viime talvena tulos oli 9,4 prosenttia ja 287.000 ääntä. Jytky on sulanut ylöspäin.

Olen kritisoinut pääkirjoittajia – aiheesta.

Helsingin Sanomat ja Kaleva saavat mitalisijoilleen kilpailijan. Savon Sanomat.

Sen torstainen pääkirjoitus oli kevyt kuin poutapilvi. Kirjoittaja ei erota populismia pop-musiikista. EU ei ole menestystarina – edes Savossa. Kansa ei äänestä väärin, mutta EUssa kansa pistetään äänestämään uudestaan, jos brysselisteille mieleistä tulosta ei heti saada. Ja sen on Savon Sanomien mukaan aivan oikein.

Toivottavasti maikkarin katsojaluvuissa ei käytetä samoja korjauskertoimia kuin firman gallupeissa…