Taattua tavaraa

Suomen Pravda, Helsingin Sanomat, käsitteli tänään päätoimittajansa artikkelissa Suomen Keskustan tilaa.

Perussuomalaisetkin noteerattiin: ” Perussuomalaisista ei ole ollut puheenjohtaja Timo Soinia lukuun ottamatta haastamaan hallitusta. Soinikin on ollut viime ajat vaisu. Presidentinvaali tai uuden puoluetoimiston hankinta taisi viedä virtaa.”

Kuulosti niin tutulta, että muistellaan hetki menneitä.

”Sitä mukaa kuin kannatus kasvaa ja vaalit lähenevät, Soinista karisee kansanmiehen lupsakkuus. Vaalitententeissä on nähty sutkauttelijan sijaan kireä, jopa jörö puheenjohtaja. ” Lainaus on Helsingin Sanomista 4.4.2011.

Ja Pravda jatkoi: Perussuomalaisten kannattajien suhtautuminen ei näytä muuttuneen. Kun Timo Soini on äänessä, ei ole väliä, tuliko puhuttua miljoonista tai miljardeista.Tärkein on mielikuva. Kannattajat uskovat Soinia, päästeli hän suusta mitä tahansa. ”

Niin sellaisia ne Perusuomalaiset Pravdan mielestä ovat, siis kansanryhmänä kaiketi?

Viimeisen tv-vaaliväittelyn satoa Pravdan mukaan, HS 15.4.2011, :”Näin puheenjohtajat pärjäsivät viimeisessä väittelyssä: ”Uupuneen oloisen Soinin puheiden keveys on ollut viime tenteissä koetuksella. Hauskoja laukovasta suorasuusta on tullut äreä vanhoja hokemia toistava marttyyri. ”

Muutama päivä tuon jälkeen Perussuomalaiset saivat kaikkien aikojen vaalivoiton.

No mitäs pienistä, iso lehti, iso virhemarginali.

Vitsinä samainen sanomalehti suositteli lauantain pääkirjoituksessaan – siis lehden virallisena kantana – Perussuomalaisille ruskean paidan käyttämistä.

Taattua tavaraa. Asenteellisuudessaan ainutlaatuista.

Olen ollut Sanomien mielestä siis jo vuoden päivät vaisu ja väsynyt. Kai se on uskottava, kun se kerran Pravdassa lukee. Tiedän toisin.

Jyrki Katainen ilmoitti tänään halunsa jatkaa Kokoomuksen puheenjohtajana. Voimia.

Pääministeri voi luottaa EU-politiikkansa saavan Pradvan tuen.

Vastuunkantajasta on tullut vastuiden kantaja.

EU:n kannatus on EVA:n tutkimuksen mukaan noussut viime vuodesta parikymmentä prosenttia.

EU-suosion nousu on pohjoiskoreamaisissa vauhdeissa. No  mitäs pienistä. Puhemies Mao ui vastavirtaan moottoriveneen nopeudella.

Samaa taattua tavaraa kuin palomuurin toiminta.