Euro on kriisin aiheuttaja

Ateenassa autot ja talot palavat. Uutta tukipakettia pukkaa kuin Katainen kukkaruukkua.

Taas ollaan ” pelastamassa ” Kreikkaa.

Oi aikoja, oi tapoja.

Valtaapitävät väittävät, että ylivelkaisuus on ulkoinen ilmiö. Se ei ole ole.

On väitetty, että euro on tämän kriisin uhri. Se ei ole. Euro on kriisin aiheuttaja ja ylläpitäjä.

Yhtenäisvaluutta edellyttää yhteistä talous- ja sosiaalipolitiikkaa. Sitä ei ole ollut ja jotta sitä voisi olla, olisi perustettava finanssipoliittinen unioni, jota Euroopan kansat eivät halua.

Euro ei aiheuta ongelmia vain Kreikalle vaan kaikille muillekin euromaille ja enenevästi epävakaudellaan monelle muullekin maalle.

Euro on vienyt mukanaan devalvointimahdollisuudet ja romuttaa Kreikassa itsenäisen talouspolitiikan perusedellytyksiä.

Tukipaketeilla ei pelasteta Kreikkaa ja kreikkalaisia vaan suurta rahaa, pankkiireja ja EU-herrojen poliittista unionia.

Jäljelle jää kaksi perusvalintaa:

1) Luodaan Finanssipoliittinen Unioni ja sille keskitetty valvonta . Tähän liittyvät moninaiset talouden ja politiikan kurisopimukset sekä keskitetty valvonta ala Bryssel ja malli Moskova.

2) Paluu kansallisiin valuuttoihin. Vastuu omasta itsestä. Keinot ja mahdollisuudet. Mahdollisuus myös omiin virheisiin ja epäonnistumisiin.

Eurokraatit ajavat aina vallankeskitystä. Kriisi antaa mahdollisuuden saada keskusvallalla lisää valtaa ja uusia tehtäviä. Ensimmäinen askel tässä on uusi finanssipoliittinen sopimus, jolla mennään kohti kovempaa integraatiota.

Perussuomalaiset eivät hyväksy tukipaketteja , emmekä Suomen ja suomalaisten vastuiden kasvattamista. Totuus on murtautumassa esille. Kannattaa perehtyä voimallisesti Taloussanomissa esiintuotuihin faktatietoihin ja artikkeleihin. Häveliäisyyssyistä jätän toimittajien nimet mainitsematta – Kyllä kansa tietää!

Paavo Väyrynen on taas tapetilla. Toteanpahan vaan, että hän oli aikanaan Europarlamentissa hyväksymässä Kreikkaa eurovaluuttaan, kannatti sekä Kreikan että Irlannin tukipaketteja hallituksessa  ja äänesti EU-perustuslain eli Lissabonin sopimuksen puolesta Suomen Eduskunnassa.