Olen oikeassa – tukipaketit syventävät ahdinkoa

Pankki- ja pörssipelureiden lasku veronmaksajille kasvaa niin kauan kuin pöhköt poliitikot ottavat vastuun toisten veloista ja törttöilyistä.

Suomen ei pidä olla mukana kelvottomassa taloussopimuksessa, joka ei toimi ja joka uhkaa viedä Suomelta veto-oikeuden sopimuksen piiriin kuuluvissa asioissa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on samaa mieltä kanssani. Mikä on hallituksen linja? Missä on pääministeri Katainen? Mitä sanoo Jutta Urpilainen?Vihreillehän kaikki käy, oli kysymys mikä hyvänsä.

Ranskan ja kolmen muun rahaliittomaan luottoluokitusta on laskettu. Markkinoilla nämä pudotukset ovat odotettuja- Liian korkea velkataso ja kovat budjettialijäämät ovat syypäinä.

Jatkoa seuraa. Mitä luottoluokitusten laskeminen merkitsee:

1. Riskipitoisuus nousee, joten valtioiden lainanoton hinta kasvaa.

2. Ranskan AAA-luokituksen mentyä , väliaikaisen ERVV-mekanismin kyky rahoittaa velkakriisi heikkenee. Kuinka kauan Saksa jaksaa maksaa?

3. Kriisin maksu siirtyy yhä enemmän Euroopan Keskuspankin harteille. Siellä vastuut kasvavat  – myös Suomella ja kysymys on miljardiluokasta.

On syytä huomata, että Ruotsin, Tanskan, Norjan, Sveitsin ja Englannin luottoluokitukset eivät pudonneet. Olemmeko oikeassa ryhmässä?

Suomen luokitus ei selviytynyt sen takia, että meillä menisi kovin hyvin tai että talous olisi mallillaan. Talous säilyi sen tähden, että aikaisempi taloudenpitomme on perinteisen suomalaisen tarkkaa ja meillä OLI ja hetken aikaa vielä on suhteellisen alhainen velkataso.

Toisin sanoen edellisten polvien työstä tässä vielä hetki nautitaan. Vajoaminen alkoi edellisen hallituksen aikana ja ikävä kyllä tämä on nykyhallituksen aikana jatkunut -EU:lla menee huonosti, vaikka toisin todistellaan.

Pitääkö hyvinvointimme tuhota EU:ta takaamalla ja maksamalla muiden maiden velkoja? Ei pidä.

Pitääkö suomalaisten maksaa Etelä-Eurooppalaisten verot? Ei pidä.

Eliitti ja sitä myötäkehräävä media halusi pitää eurokriisin poissa viimeiseltä kiriviikolta. Ei onnistunut. Tosimaailma opettaa. Soinin linja on Suomen kansan enenmmistön linja ja se näkyy ensi sunnuntaina.