Loppukiri on alkanut

Timo. Nyt alkoi nousu, totesi kokenut politiikan kenttämies eilisen YLEn ehdokastentin jälkeen.

Ja syytä onkin.

Taistelu pääsystä presidentinvaalien toiselle kierrokselle on kova. Minä pidän taistelusta ja tosipaikasta.

Gallupit ovat mielenkiintoisia, asetelma on selvä.

Kuka haastaa Sauli Niinistön ja millä politiikalla?

Perussuomalaiset on johtava oppositiopuolue ja kokoomuslaisen politiikan haastaja. Niinistö edustaa kokoomuslaista politiikkaa.

Oma tekeminen ja oma linja ratkaisevat. Perussuomalaisilla on mahdollisuus tehdä poliittista historiaa Suomessa toisen kerran vuoden sisällä; äänestää oma ehdokas presidenttikisan finaaliin, jossa kaikki on mahdollista.

Hallitus ja sen myötäjuoksijat eivät halua EU- kysymyksen sävyttämää finaalia. Siksi heidän suosikkinsa on Pekka Haavisto.

Kun finaalissa pitää haastaa sekä Niinistö että kokoomusvetoinen hallituspolitiikka on Perussuomalaiset tässä selvä vaihtoehto.

Olen toisella kierroksella, kun Perussuomalaisten kannattajat äänestävät minua.

Presidentinvaaleille on tulossa myös suuri yleispoliittinen merkitys. Mikäli SDP romahtaa presidentinvaaleissa, voi hallitus romahtaa jo keväällä sisäisiin ristiriitoihin kevään budjettikehysneuvotteluissa.

On silmiinpistävää, että päähallituspuolueiden puheenjohtajat pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ovat täysin hiljaa. He ovat tiedostaneet vaalien yleispoliittisen merkityksen nousun. Heidän yhteinen toiveensa SDP:n ja Kokoomuksen presidentinvaalifinaalista ei ole toteutumassa.

Loppukirini on alkanut. Painan täysillä vaalipäivään asti.

Valta on Suomen kansan käsissä. Se on hyvissä käsissä.

Timo Soinia voi äänestää nyt koko maassa. Kun viimeksi oli tämä asetelma EU-vaaleissa, sain eniten ääniä Suomessa. Kaikki on mahdollista.

Haluan finaaliin. Ja finaaliin mennään voittamalla ja voittamaan.