Rohkeasti vaan

Suomen hallituksen vakuuslinja on vastatuulessa.

Nyt hallituksella on erinomainen paikka ja hetki ilmoittaa muille EU:n talous- ja rahaliiton maille: ” Kiitos , me olemme ulkona tästä paketista. ”

Tukipaketit eivät toimi. EU astui vaaralliselle tielle ryhtyessään pelastamaan tukipaketeilla ylivelkaisia maita( niiden pankkeja ja sijoittajia). Suomella on nyt omalla toiminnallaan mahdollisuus  osoittaa kaikille EU-maille, että ” Jo Riittää. ”

Perussuomalaiset ovat johdonmukaiseti vastustaneet toimimattomia tukipaketteja ja niiden varjolla suunniteltua ja toteutettavaa vallankeskitystä sekä uutta taloushallintoa.

Kirjoitin The Wall Street Journaliin 9.5.2011 hyvin aikaa kestäneen mielipiteen miten tämä asia pitää hoitaa ja mistä tässä on kysymys.

Follow the money on vanha totuus. Seuraa rahaa ja katso kuka hyötyy! Rahat eivät ole menneet ylivelkaantuneiden kansantalouksien avuksi. Ne ovat virranneet EKP:n ja vastaanottajamaiden kautta suuren rahan aarrearkkuihin.

Miksi pysyvä vakausmekanismi ei ole ratkaisu ongelmaan? Siksi, että se luo järjestelmän, jolla vastuuttomat poliitikot ja nokkelat pankkiirit jatkossa pelastetaan veronmaksajien kustannuksella. Se romuttaisi lopullisesti eurooppalaisen pankkisektorin kilpailukyvyn.

Varattomat pankit ja rahoituslaitokset on suljettava, jotta ylivelkaisuus saadaan putsattua systeemistä. Meidän on palautettava markkinoille oikeus epäonnistua.

Rohkeasti vaan. Kerran se kirpaisee ja Suomea varmasti kuunnellaan. Keisari on ollut vaatteitta jo liian pitkään.