Puoluekokous

Jatkan Perussuomalaisten puheenjohtajana Tampereen puoluekokouksen yksimielisellä päätöksellä.

Minulla on 14. vuoden kokemus puheenjohtajana. Tiedän mitä puheenjohtajan tehtävä on.

Olen osallistunut kaikkiin SMP:n / Perussuomalaisten puoluekokouksiin vuodesta 1981.Aikajana antaa näkemystä. Kokemus tuo varmuutta.

Puheenjohtajalla on tekemisen nälkä. Herkkyyttä ei saa hukata. Kutsumus ja kärsivällisyys ovat tarpeen. Uskalsin lähteä EU-parlamenttiin ja tajusin tulla sieltä takaisin.

Perussuomalaiset on nyt merkittävä puolue, jolla on laajeneva kärki.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajien vaaliin meni aikaa tuntitolkulla. Demokratialla on hintansa. Se kannatti maksaa. Tulos oli hyvä ja varmasti väen valitsema.

Perussuomalaisten puoluevaltuustoon oli valtava tungos. Äänestykset siinäkin olivat tarpeen. Puolueen valtakunnallisuus näkyy tuloksessa.

Minulla ei ole kiire mihinkään. Hyvä tulos syntyy ajan kanssa. Puolueen kannalta tärkeintä on nyt hyvä eduskuntapolitiikka ja kuntalaisiin sitoutunut paikallispolitiikka.

Perussuomalaisilla on nyt n 440 kuntavaltuutettua. Asetin tavoitteeksi 1000 valtuutetun rajan rikkomisen. Tavoite on nykykannatuksella maltillinen, inhorealistinen. Se saavutetaan.

Tampereen puoluekokousjärjestelyt ansaitsevat kiitokset. Talkootyön voima on uskomaton. Parhaat kiitokseni Pirkanmaan piirille ja kaikille töitä tehneille. Ei tarvitse ihmetellä, että saitte vaalipiiristänne neljä kansanedustajaa.

Puolue julkaisi vaalien alla useita erityisohjelmia ja vaaliohjelman. Ensi kesän Kajaanin puoluevaltuustossa julkaisemme kuntaohjeman. Tämän kokouksen tärkein tehtävä oli valita puoluejohto.

Mediaa oli paikalla runsaasti. Huvudstadsbladetia en tavannut, heillä oli kai kiire Yhdysvaltojen suurlähettilään kanssa.

Olen mielenkiinnolla lukenut arvioita kokouksestamme. Jokainen kommentti on tärkeä ja oikea, sillä eihän toimittajan mielipide voi olla väärä, kun se on oma. Näkökyky edellyttää näköä ja kykyä.

Perussuomalaisten puoluekokous on ykköspaikka päästä selville perussuomalaisten kannatuksen räjähdymäisen kasvun syistä ja tekijöistä. Siellä olisi politiikan tutkijoiden kannattanut päivystää. En tavannut paikalta yhtäkään. Kuitenkin pian saamme taas lukea eritasoisia analyysejä perussuomalaisista ilman alkuperäislähteitä.

Koko graduaineiston kovat menetelmät olisi saanut kyselytutkimuksella kahdessa päivässä ja teemoitukseen tohtoritutkielmaankin!

Toivo Mäkelää, Jukka Ikosta, Paula Jukaa, Pentti Tuomea, Pauli Saarista, Ilmari Jalosta, Pekka Ahosta,  Marke Tuomista, Onni Hiltusta ja Anneli Annalaa muutamia mainitakseni kannattaisi jututtaa, jotta ymmärtäisi mille perustalle puolue on rakennettu.

Puoluekokouksessa näkyy puolueen uudistuminen. Kasvu on tiivistymistä.

Perussuomalaiset on todellinen kansanpuolue. Siinä on rosoista voimaa. Perussuomalaisten puheenjohtajana oli kiva herätä tähän aamuun. Tämä on erityinen puolue. Epätäydellisyydessään elämää täynnä.

Kesäloma alkaa heinäkuun alusta. Ennen sitä suolestetaan särki, Kataisen hallituksen ohjelma Eduskunnassa.

Heinäkuu on lepoa ja latautumista.

Hiljaisuus ennen syksyistä taistelun alkua.