Näkemiin Bryssel – kiitos opista

Kävin ensimmäisen kerran Brysselissä vaalien jälkeen. Ryhmätoverit ja ystävät olivat järjestäneet kunnon läksijäiset. Derek Clarkin puheen tallensin sydämeeni.

Päätös lähteä europarlamenttiin vuonna 2009 oli menestys. Sekä Perussuomalaisille että minulle.

Nyt tunnemme EU:n tavat ja todellisuuden. EU ei toimi. Ja hullummaksi menee.

EU nauttii Suomen mediaeliitissä Neuvostoliittoon verrattavaa tuulensuojaa. Se kertoo enemmän mediaeliitistämme kuin EU:sta.

Ei EU:ta tarvitse puolustaa. Tulosten mukaan tulee tuomio. Euro ei ole menestystarina – paitsi federalistien unissa. EU:n talouskriisi ei ole ohi. Kreikasta pamahtaa lisää maksettavaa häkkyrään ja pian taas pääkirjoitukset komppaavat, että suomalaisia työpaikkoja tässä pelastetaan…

Samoissa eliittitoimituksissa Neuvostoliitto oli ikuinen.

Aikani Brysselissä, 21 kuukautta, alleviivasi itsemääräämisoikeuden arvon. Politiikassa pitää olla oma sunnitelma. Brysselin kuukaudet mahdollistivat Ison Jytkyn.

Gallupin mukaan Perussuomalaiset on Suomen suurin puolue. Siitä ei pidä riehaantua. Gallupit tulevat ja menevät. Viimeisellä viikolla ennen vaaleja kolme eri tutkimusta näyttivät Perussuomalaisten kannatuksen laskevan…

Ihmisen on vaikea uskoa, että joku toinen voisi toimia eri tavalla kuin hän itse toimisi. Tai ajattelisi eri tavalla. Saati uskoisi eri tavalla.

Perussuomalaisten menestys ottaa lujille. Itse kullekin on hyvä muistuttaa, että vaalit menivät jo. Enää ei olla vaalitaistelutilanteessa.

Puolueen koko ei ole itsetarkoitus.

Eurooppalainen muutos lähti nyt Suomesta.

Perussuomalaisten suosioon syyksi tarjotaan protestia. Kovin kalpea selitys. Perussuomalaiset voittivat vaalit, koska olimme aikaamme edellä. Ei coca-cola laita reseptiään  yleiseen jakoon.

Oppia on otettava, kun sitä on saatavilla. Ihme kyllä Brysselistäkin ja Brysselissäkin voi oppia. Suomi mielessä ja sydämessä.

Puolustan Perussuomalaista ihmistä, aatetta ja ideaa. Politiikka on epätäydellisten ihmisten toimintaa epätäydellisessä maailmassa. Minulle Perussuomalaisissa.

Poliitikon tärkein ominaisuus on kestää henkistä epämukavuutta. Henki voittaa aineen . Aina.

Perussuomalaisten nousu viidestä kansanedustajasta 39 kansanedustajaan ei ollut sattumaa. Siinä oli oppi takana ja opiksi otettu mukana.