Vaalipäiväkirja on tarpeen

Poliitikon on syytä merkitä asioita muistiin, kun ne tapahtuvat, ettei sitten myöhemmin tarvitse muistella asioita mieleisekseen.

Henkilökohtaiset tunteet ja tuntemukset ovat osa ihmisyyttä. Se ei merkitse sitä, että kaikki mitä tuntee on julkista ja julkaistava.

Perussuomalaisten kannatuksen kehitys on merkittävä ilmiö, piti siitä tai ei.  Moni pääsee vielä maisteriksi Perussuomalaisuuden pöyhimisellä. Pääsin minäkin maisteriksi tutkimalla populismia.

Seppo Kääriäinen teki varttuneena väitöskirjan. Jos minulla olisi samanlaista sitkeyttä, nyt olisi aineistonkeruun aika. Kerään silti, väittelenkö vai en.

Populismia tutkineena minua kiinnostaa politiikan tutkimus. Turun suunnalta löytyy Suomessa tämän alan aistit auki olevin lahjakkuus. Jääköön nimi sanomatta. Kyllä pätevä kaveri itsensä tunnistaa.

Kyky kestää henkistä epämukavuutta on menestyvälle poliitikolle tärkeä ominaisuus. Kolmentoista vuoden puheenjohtajakokemuksella voin hyvin samaistua jokaisen eduskuntapuolueen puheenjohtajan osaan. Se, joka kiviä louhii, se niihin loukkaantuu.

Politiikka on henkilökohtaista, mutta parempi on välttää henkilökohtaisuuksia.

Menestyvä poliitikko ja puolue tarvitsevat julkisuutta.  Sitä saa sekä osaamalla , että osaamattomuudella. Painomustealkoholismia?

En pitänyt Vihreän Langan vaaliansasta. En vaikka Perussuomalaisten edustaja Pirkko Ruohonen-Lerner vastasi fiksusti ansatäkyyn. Tähänkö Suomessakin ollaan menossa? Kiss and  Tell.

Mitä seuraavaksi?

Maanantaista torstaihin olen Strasburgissa EU-parlamentin istunnossa. Joku paneeli jää taas Soinia vaille. Silloin, kun olen mukana, sanotaan, että kun teillä ei ole kuin se Soini. Sitten kun en ole, missä se Soini on?

*Esitin eilen harkittavaksi, että työeläkevaroja voitaisiin investoida merkittävästi myös Suomeen mm. infraan. Tuottavasti ja turvatusti. Palautetta on tullut puolesta ja vastaan. Keskustelu jatkuu vaaleihin asti.

Liikenneministeri Vehviläinen ilmoitti, että väyliin pitää saada lisää rahaa budjetista. Sillä lailla! Kuka vastustaa? Tiet ja radat kuntoon.

Ehdokaslistat viedään keskusvaalilautakuntiin  viimeistään tiistaina. Siinä on vielä viimeistelyn paikka. Tavoite täydet listat Perussuomalaisuuteen sitoutuneita ehdokkaita on käden ulottuvilla.

—-

Presidentti Mauno Koivisto puhui populismista sunnuntai-iltana. Miksei olisi puhunut, sillä hän oli sekä SMP:n että SDP:n  virallinen presidenttiehdokas vuoden 1988 vaaleissa ja tuli valituksi.