Pääministeri ja Eduskuntavaalit

Vanhojen puolueiden hellimä pääministerivaali sai viikolla uuden käänteen. Kansan kustantama Yleisradio päätti kutsua minut mukaan pääministeritentteihin yhdessä vanhojen puolueiden puheenjohtajien kanssa.

Mainos TV päätti seurata Yleisradion esimerkkiä ja olen nyt kutsuttuna mukana molemmissa tenteissä. Pidän pääministeritenttejä keinotekoisena tapana suunnata huomiota ja kannatusta vanhoihin puolueisiin. Nyt nämä väsyneet puolueet joutuivat oman propagandansa uhreiksi. Gallup kaatoi heille sopivan kattauksen.

Eduskuntavaalit käydään mantereella kaikissa 14.vaalipiirissä erikseen. Missään vaalipiirissä ei äänestetä pääministeristä vaan kansanedustajista. Eniten kansanedustajia saaneen puolueen puheenjohtaja on todennäkoinen pääministeri.

Noudatan saamaani kutsua. Tiedän, että se kivistelee sekä vanhoja puolueita että pääministeritentistä ulkopuolelle jääneitä muita eduskuntapuolueita. Kysymys on yhdestä tentistä per kanava. Tentin symboliarvo on kuitenkin merkittävä. Perussuomalaiset ovat politiikan ykkösketjua – pidettiin siitä tai ei.

Eduskuntavaalien asetelmat ovat selvät. Perussuomalaisten kannatuksen nousu gallupeissa on tehnyt meistä vaalien päävaihtoehdon nykymenolle. Sitä me olemme. Äänestäjä päättää kannatuksen. Gallupeista ei pidä riehaantua. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu. Annetut äänet ratkaisevat – niitä haemme ja haluamme.

Olen kokenut poliitikko. Tiedän mitä osaan ja haluan. Politiikassa on pitkälti kysymys henkisen epämukavuuden kestämisestä. Mitä kovempi on kannatus, sitä kovempi on myös vastustus. Oma suunnitelma ja vaalityö ratkaisevat menestyksen. Meillä on täydet listat ja hyvät ehdokkaat jokaisessa vaalipiirissä. Siinä on Perussuomalaisten pääministerivaalin pohja.

Viime päivinä olemme saaneet esimakua myös negatiivisesta kampanjoinnista. Kielteisen kampanjoinnin tarkoitus on saattaa Perussuomalaiset ja minut huonoon valoon. Emme lähde tähän leikkiin. Kyllä kansa tietää!