Jakovara, Kestävyysvaje ja Poliittinen lukutaito

Vanhat puolueet myötäjuoksijoineen sekä valtalehdistö toitottavat viikosta toiseen, että Timo Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla. Voiko tästä  vetää sellaisen johtopäätöksen, että Uudellamaalla  pitää äänestää Timo Soinia? Kyllä se minulle sopii.

Poliittinen lukutaito on Suomessa kadoksissa. Kyllä kansa tietää, että myllerrys Suomen politiikassa on tarpeen. Ei valtaan ole monopolia – ei edes väsyneillä vanhoilla puolueilla. Eliitin myötyrit eivät ymmärrä, että politiikassa muutokset ovat mahdollisia ja demokratiassa toivottavia. Edellisten eduskuntavaalien alla jokainen media jankutti jakovarasta, nyt kestohitti on kestävyysvaje. Kannattaisi tehdä pieni gallup siitä, mitä kansalla tulee jakovarasta ja kestävyysvajeesta mieleen?

Neljä vuotta sitten en muista yhtään vaalitilaisuutta, jossa minulta olisi turuilla ja toreilla kysytty jakovarasta.

Kestävyysvaje, kestävyysvaje, kestävyysvaje. Se on mukaelma Jyri Häkämiehen Venäjä, Venäjä, Venäjästä. Yksikään poliittinen toimittaja ei ole piireissään ns. uskottava , jos hän ei ärhäkkäästi tivaa vastausta kestävyysvajeeseen. Mitä se tarkoittaa? Se on sivuseikka.

Edellytys sille, että voi kertoa mielipiteensä on, että on oma mielipide.

Perussuomalaisten linja on, että ensin suomalainen työ ja yrittäminen. Sitten jos rahaa ja aikaa jää parannetaan maailmaa.

Kylmät ovat kelit. Mummot ja vaarit palelevat kasvihuoneilmiön kourissa Kuusamossa. Ilmastohömpötys Kööpenhaminoineen ja Cancuneineen tuottaa lämmityslaskuun satoja euroja lisää. Suomen kansan lämmitys- ja energiakustannuksia käydään lisäämässä maailman äärissä, jotta Robert Mugabet ja Fidel Castrot saadaan mukaan ilmastotalkoisiin. Se lisää kestävyysvajetta…

Euroopan Unioni on ihmeellinen järjestelmä. Se nauttii kaikkien Euroopan hallitusten, työntekijä- ja työnantajajärjestöjen, suuren rahan ja pankkipiirien sekä hyvin maasutettujen kansalaisjärjestöjen tukea, eikä silti pärjää. Lisää integraatiota huudetaan ikään kuin nykyongelmia marxilaisella sosialismilla voitaisiin ratkaista.

Pahaa pelkään, että seuraava romahtaja on eurooppalainen pankkijärjestelmä. Moraalisesti kestävä pankkitoiminta on pian kannattava bisnes, sillä moraalittomat pankit romahtavat. Irlanissa voi käydä katsomassa, jos ei puhetta usko.

Perussuomalaisten vaaliohjelma julkistetaan pe 25.2.2011. Vaalijuliste  ja pääiskulause julkistettiin  elokuussa Porissa. Äänestä Hyvä Suomi!