Hyvä ehdokas

Timo Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla kirkuu taas Helsingin Sanomat. Tottahan sen on. Gallupin mukaan joka neljäs Perussuomalaisten kannattaja äänestäisi minua Helsingissä.

Onko tässä ongelmaa? Ei välttämättä, mutta ollaan tarkkana. On hyvä, että puoluetta ja puheenjohtajaa kannatetaan. Meidän tehtävä on takoa kannatus ääniksi.

Rummutus siitä, että minua voi äänestää vain Uudellamaalla on paitsi totta myös tarkoitushakuinen. Piiloviestinä markkinoidaan, että Perussuomalaisilla ei ole  tarpeeksi ” tunnettuja ehdokkaita ”. Sama jankutus koettiin jo kaksi vuotta sitten kuntavaaleissa. Perussuomalaisten kuntavaalikannatus kuusinkertaistui ja saimme reiluisti yli 400 valtuutettua kautta maan.

Perussuomalaisten on rakennettava käytännön opetuksen pohjalle. Tiedämme kokemuksesta miten tuloksekas vaalitaistelu käydään kunnissa. Tämä oppi on nyt sovellettava eduskuntavaaliin. Hyvä vaalitulos muodostuu puolueen ja ehdokkaiden yhteisvaikutuksesta. Puolue on hyvällä mallilla. Peruslinja on murtumaton ja selkeä. Niin hyvä, että vastustajat ja kilpailijat päivästä toiseen tekevät työtä puolestamme. Meillä on aloite Suomen politiikassa.

Miten niin? Viimeisen esimerkki on pakkoruotsi-keskustelu. RKP:n varapuheenjohtaja Nils Torvalds realistisesti totesi, että pakkoruotsi ei toimi ja siksi se pitää lopettaa. Samassa uutisessa television pääuutislähetystä myöten tuli selväksi, että puolueista vain Perussuomalaiset ja puheenjohtajista vain Timo Soini on pakkoruotsin poistamisen kannalla. Viesti meni perille!

Perussuomalaisten selvät linjaukset EU-politiikkaan, energiaveroihin, maahanmuuttoon, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, homoavioliittoihin ym. ovat selvästi kansan tiedossa. Puolueen linjasta vaalimenestys ei jää kiinni.

Entä sitten ehdokkaat?

On totta, että suurin osa ehdokkaistamme ei ole valtakunnallisesti tunnettuja. Tilanne on sama monien muidenkin puolueiden ehdokkaiden kohdalla. Se, että Helsingin valtamedia ei tunne Perussuomalaisten ehdokkaita Kymeesä, ei merkitse etteivätkö ehdokkaamme saa ääniä Kymessä. Vaali on aina paikallinen. Kymen vaalipiirissä Perussuomalaiset pärjäsivät erinomaisesti kuntavaaleissa. Meillä on paikallisesti tunnetut ehdokkaat niin Kouvolan, Imatran, Lappeenrannan kuin Kotkan seuduilla. Vaalipiirin huikea gallup-kannatus, 18,9 prosenttia, ei lepää tyhjän päällä.

Jokainen puolue tarvitsee jokaiseen vaalipiirin kattavat ja monipuoliset ehdokaslistat. Yksi kärki ei riitä – ei edes Uudellamaalla. Perussuomalaisten voima ja suuri mahdollisuus, että jokaisessa vaalipiirissä on läpimenon mahdollisuus ja monissa vaalipiireissä mahdollisuus useampaan paikkaan. Tämä asetelma kiinnostaa äänestäjiä. Äänensä vaaliuurnilla antava kansalainen  todella ratkaisee kenestä tulee uusia kansanedustajia.

Tiedän, että Perussuomalaisilla on hyviä ehdokkaita kautta maan. Minkälainen on hyvä ehdokas? Ihminen , joka on puolueen linjaan ja arvoihin sitoutunut ja joka omana itsenään tekee parhaansa yhteisten asioiden ajamisessa. Ei tässä mitään ihmemiehiä tai -naisia valita, vaan Suomen kansan edustajia, joilla on oikeudentunto ja sydän paikallaan.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalityö ratkaisee. Uudellamaalla, Helsingissä kuin muuallakin Suomessa. Helsingissä gallupit lupaavat 2-3 paikkaa. Suuri yleisö ei ennen viime kuntavaaleja tuntenut Antti Valpasta tai Nina Hurua. Heidät valittiin Helsingin valtuustoon hyvillä äänimäärillä. Onnistunut vaalityö ratkaisi. Ensi keväänä kansanedustajapaikka heille kuin muillekin on täysin mahdollinen. Jussi Halla-aho ja Seppo Kanerva tietävät tämän myös kuntavaalien onnistujina.

Entä sitten allekirjoittanut , perussuomalaisten kansanedustajat ja muut  puolueemme tunnetut edustajat? Vaalitöihin! Yhtään ääntä ei ole vielä annettu. Niitä lähdetään hakemaan.

Hyvää  ja rauhallista Joulua, Kristuksen syntymäpäivää. Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas.