Omat lelut ja rapakon takaiset opetukset

Poliitikon ei kannata selittää. Omat eivät selityksiä tarvitse ja vastustajat eivät niitä usko.

Aivan kuten hiekkalaatikolla pitää olla omat lelut ja leikki käy.

Populismia? No ilman muuta!

Perussuomalaisten vaaliohjelma on odotettu asiakirja. Sen julkistamista vaatii milloin Kokoomus ja milloin Kepu. Perässä karraavat Vihreät ja Vasemmistoliitto.

Kukaan ei tunnu kaipaavan vanhojen puolueiden vaaliohjelmien julkaisemista.

No hallituksen teot puhuvat: Edesvastuuton Kreikka-lainojen läpivienti, jätevesiasetus, ampuma-aselaki, energiavero”uudistus”, vaalirahasekoilut, esitys tasasavallan presidentin valtaoikeuksien leikkaamiseksi. Suomen EU-maksujen korotusten hyväksyminen…

Olin viikon Kanadassa EU-Kanada valtuuskunnan mukana. Tutustuin öljyhiekkakenttiin Albertan osavaltiossa. Siellä sijaitsevat maailman toiseksi suurimmat öljyvarat Saudi-Arabian jälkeen. Öljyhiekan hyödyntäminen on ristiriitainen ja hankala asia. Ympäristövaikutus on selkeä. Mistä maasta ostettu öljy on ongelmatonta? Saudien ja Iranin ihmisoikeustilanteessa ei ole hurraamista ?, Meksikonlahti on jo näyttänyt merellä poraamisen riskit?, Nigerian korruptoitunut hallitus? Chavezin Venezuela? Lista lienee loputon.

Kanada on itsenäinen ja suvereeni maa. EU katsotaan hyväksi kummpaniksi, mutta ei siellä kaivata EU:n sormenheristelyä.

Matkan aikana käytiin USA:ssa välivaalit. Jetlagin ryydittämänä minulla oli öitä myöten hyvä mahdollisuus seurata vaalikamppailun loppuhuipennusta ja vaalivalvojaisia useista eri medioista.

Rapa roiskui. Aina tulee lastuja, kun höylätään.

Republikaanit voittivat Tea Party -liikkeen siivittämänä. Liberaali Amerikka ja norsunluutorneihinsa juuttunut maallistunut Eurooppa katsoi kauhusta kankena, kun Pick Up-miehet ja ja konservatiiviset naiset palasivat valtaan.

Grillaaminen, autoilu, omakotiasuminen, aseharratus, kristillisyys, kädenvääntö, lassoaminen, miehen ja naisen avioliitto ja muu ”edistykselle” vieras kauhistus juhlii voittoa.

Ilmastonmuutoksella kohkaamiselle tuli Republikaanin kokoinen este.

Huh huh, vähemmästäkin menee yöunet…äh se olikin jetlagin syytä.