Perussuomalaiset luupin alla

Perussuomalaisten kannatuksen kasvu ihastuttaa ja vihastuttaa.

Puolueen perustajajäsenenä ja pitkäaikaisena puheenjohtajana olen tyytyväinen puolueen vetovoimasta.

Kannatuksen kasvun suurin syy on puolueen itsenäisyys ja ryvettymättömyys. Perussuomalaiset koetaan vaihtoehdoksi. Puolueella oma linja ja omat tekemiset.

Vanhat puolueet ja heidän myötäjuoksijansa kyselevät Perussuomalaisten linjan perään. Äänestävä kansa tietää; sieltä se kannatus kumpuaa. Palan painikkeeksi voi lukea Perussuomalaisten ohjelmat, ne ovat kaikki voimassa. Tunnen henkilökohtaisesti satoja Perussuomalaisten jäseniä; kansan syvien rivien elämänkokemus ja käytännön tieto ja taito ovat minulla jatkuvasti apuna ja oppaana.

Perussuomalaiset on kiinnostava ja vetovoimainen puolue. Oma pieni osansa Perussuomalaisten kannatuksen kasvussa ovat kaikenkarvaiset puoluetta kritisoivat hörhöt; asiaton arvostelu sataa suoraan Perussuomalaisten laariin.

On luonnollista, että asioihin kantaa ottava puolue herättää myös vastustusta.

Demokratiassa erilaiset mielipiteet ovat luonnollisia ja poliittinen kilpailu sallittua ja toivottavaa. Äänestäjillä on valinnanvaraa sekä linjassa että henkilöissä.

Itsenäisen puolueen ei tarvitse kysyä lupaa omaan linjaansa kilpailijoilta. Perussuomalaiset tekevät omat päätöksensä.

Perussuomalaiset ovat myös kiinnostava tutkimuskohde. Puolue on luupin alla. Olen hieman hämmästynyt siitä, että puolueen menestyksen ” salaisuutta ” ei ole ymmärretty.  Tutkijoille ja analysoijille sanon; pystytte parempaan. Ennakkoluulot estävät näkemästä.

Taloustutkimus teki Ylen uutisille  tutkimuksen  Perussuomalaisten kannattajista helmikuussa 2009. Otos oli n 8500. Se on pätevä paperi, tosin pian päivityksen tarpeessa.

Tutkimuksen mukaan Perussuomalaiset lukeutuu poliittiseen keskustaan, olematta Suomen Keskusta. Perussuomalaiset on todellinen työväestön puolue. Omasta kokemuksesta tiedän, että todellisia pienyrittäjiä on puolueen äänestäjä- ja kannattajakunnassa huomattavan paljon.

Vasemmisto-oikeisto-asteikolla 1-10, Perussuomalaiset saavat arvon 5,4; suomalaisten keskiarvo on 5,5.  Siis aivan aavistuksen keskustasta vasemmalle. Puheet äärioikeistosta ovat naurettavia ja perusteettomia. Siksi sillä leimaaminen ei yksinkertaisesti toimi. Valhe ei vedä.

Politiikassa on oltava oma suunnitelma, muuten on osa muiden suunnitelmaa.

Vastaan puheenjohtajana Perussuomalaisten politiikan sisällöstä ja vaalistrategiasta. Kysymys on johtamistavasta.

Oman käsitykseni mukaan menestyksekäs poliittinen johtajuus edellyttää seuraavia asioita:

1) Täyttä sitoutumista ja uskollisuutta.

2) äärimmäistä kärsivällisyyttä.

3) kykyä luoda ideologia.

4) Muut asiat, joita on paljon.

Johtamisen edellytyksenä on oman kannattaja- ja jäsenkunnan luottamus. Se minulla on.