Ei pidä provosoitua tai ehkä vähän

Perussuomalaisten ennätykselliset galluplukemat, 14,3 prosenttia, ovat saaneet vanhat puolueet ja niiden myötäjuoksijat suunniltaan.

Se ei sinänsä ole ihme. On tulossa iso syöksy eteenpäin.

Professorini valtiotieteellisen ajoilta, Tuomo Martikainen, on todennut, että gallupit osoittavat, että demokratia toimii.

Gallupit eivät äänestä, keskustelua ne ohjaavat ja nyt puhutaan Perussuomalaista.

Asiaa ja asian vierestä.

Mitä lähemmäksi tulee vuoren huippu, sitä liukkaammaksi käyvät kengät.

Kiviä taskuun vaan. Daavidillekin riitti linko.

Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan, sanoi Mauno Koivisto.

Neuvo on varmasti viisas. Kukaan ei ole täydellinen. Siksi pari sokeripalaa muurahaispesään.

Kokoomuksen hermostuminen Perussuomalaisten kannatuksen noususta on uutta. SDP ja Keskusta lätkivät Perussuomalaisia silloin tällöin. Ei siinä mitään. Poliittinen kilpailu on vapaata ja siihen kuuluu reipas sanailu.

Miksi Kokoomus on hermostunut? Heille on selvinnyt, että valtakuntaa ei voi johtaa kuten Helsingin kaupunkia, Kokoomuksen ja sen puisto-osaston vihreiden yhteiselolla. Ei, vaikka Katainenkin kannattaa sukupuolineutraalia avioliittoa.

Mielestäni avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. En siitä vouhota sen enempää.

Sinänsä on oikein ja oikeutettua, että myös Kokoomus ottaa kantaa Perussuomalaisiin. Kokoomushan mainostaa tutunkuuloisesti olevansa rennosti Asialinjalla.

Parin päivän palautteen perusteella voin sanoa, että Perussuomalaisten sättiminen onnenonkijoiksi oli epäonnistunut sananvalinta. Miten niin? Populistin vaisto.

Pidän reippaasta kritiikistä. Aivan maino tuore tapaus on Keskustan puoluesihteeri Laanisen ärähdys Perussuomalaisten ja SDP:n mahdollisesta yhteistyöstä. Se kuulemma tappaisi maaseudun. Se, että Keskusta vei Suomen Euroopan Unioniin ja on ollut hallitusvallassa 2003-2010  sekä SDP:n että Kokoomuksen kanssa ja pitänyt hallussaan maatalousministerin salkkua koko tuon ajan, ei merkitse mitään. Haja-asutusalueiden jätevesiasetus on Keskustalle vain tiedotusongelma – meille muille todellinen ongelma.

Politiikka on tehnyt paluun. Kansa puhuu politiikkaa. Äänestysprosentti nousee, kun on todellisia vaihtoehtoja.

On mielenkiintoista nähdä mitä vihreät seuraavaksi keksivät? Tuskan täytyy olla suuri. Homo- ja ilmastokortti on jo käytetty, eikä viisari ole värähtänyt.

Miksi Kokoomuksen kannatus ei ole pudonnut viime vaaleista 0,5 prosenttia enemmän? Vastaus löytyy puhemiehen korokkeelta. Suomen kansan oikeutettu ärtymys Kreikan takaajaksi asettumisesta ei ole mennyt Kokoomuksen piikkiin siitä yksinkertaisesta syystä, että Sauli Niinistö on kertonut olevansa eri mieltä.