Kovat lukemat

Gallupit eivät äänestä. Ne kuulevat ääniä. Mittaavat mielialoja.

YLE:n juuri julkaistu puoluegallup on historiallinen. Perussuomalaisten kovat lukemat, 12,5 prosenttia, saavat vauhtia vanhoihin puolueisiin ja muutamiin muihinkin.

Pääkirjoituksiin tulee pähkäiltävää.

Olen ollut Perussuomalaisten puheenjohtajana 13 vuotta. Homma on ollut mieluisa. Otan kiitollisin mielin vastaan kannatuksen kasvun. Työllä ja tekemisellä on merkitystä. Yhdessä Perussuomalaisen kentän ja kannattajien kanssa olemme onnistuneet tekemään Perussuomalaisista merkittävän puolueen. Puolue on merkittävä, kun se vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja ilmapiiriin sekä poliittisiin päätöksiin.

Politiikan uskottavuus on Suomessa kärsinyt paljon. Vanhojen puolueiden vaaliraharappio rehottaa, eikä loppua näy!

Paljon ja riittävästi on silti vielä jäljellä – Sinun äänesi. Kun äänestät, Sinut lasketaan.

On turha väittää, ettei politiikalla ole merkitystä. On sillä merkitystä miten ja kuka asioitasi hoitaa. Millaisia lakeja laaditaan ja budjetteja rakennetaan.

Politiikan sisältöön saadaan parempia ratkaisuja äänestämällä. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu. Niitä annetaan ensi huhtikuussa ja pyrin siihen, että sekä äänestysvilkkaus että Perussuomalaisten kannatus nousevat. Suomi ja suomalainen ovat  äänen arvoiset.

Perussuomalaisten noususta ei puhuttaisi mitään, jossa sillä ei olisi mitään merkitystä. On sillä. Suomessa puhutaan taas politiikkaa! Se on hyvä asia.

Perussuomalaisten kannatuksen nousun syyt ovat moninaiset. Minulla on vennamolaisuudesta ja perussuomalaisuudesta pitkä käytännön kokemus. Kumpikaan ei ole yhden asian liike.

SMP:n suurta vaalivoittoa vuonna 1970 edelsi merkittävä kuntavaalivoitto 1968 ja presidentinvaalit samana vuonna, jossa Veikko Vennamo pärjäsi hyvin. Vennamon karismaattinen persoona ihastutti ja vihastutti. Pakotti ottamaan kantaa.

Perussuomalaisten varsinainen nousu alkoi vuoden 2006 presidentinvaaleista ja sai kimmokkeen ylöspäin vuoden 2008 kuntavaaleista, jossa Perussuomalaisille syntyi reilusti yli  neljästäsadasta valitusta kuntavaltuutetusta valtakunnallinen ja kannatuksensa äänestäjiltä saanut  vaikuttajajoukko puolueen  piiriorganisaatiota täydentämään.

Perussuomalaisten kannatukseen vaikuttavia tekijöitä on lukuisia. Puolue on monikärkiohjus , multi-issue party.

Kovat lukemat eivät sokaise Perussuomalaisia. Maratonia ei voiteta kolmenkympin kohdalla. On silti parempi olla hyväkuntoinen kuin huonokuntoinen, kun verimitta otetaan ja loppukiri alkaa.

Suomen vaalit voitetaan Suomessa. Annetuilla äänillä.

Perussuomalaisten eduskuntavaalilistat ovat viimeistelyvaiheessa. Kaikki halukkaat eivät mahdu listoille. Tämä tosiasia ottaa joihinkin kipeästi. Todellinen Perussuomalainen kestää sen.

Yksi asia Perussuomalaisten nousussa on havaintojeni mukaan täysin selvä. Naiskannattajiemme määrä on kasvanut selvästi. Sen näkee, kuulee ja tuntee.