Kolme päivää elämää

Minulta kysytään usein millaisia päiväsi ovat. Päätin pitää kirjaa kolmesta päivästä ja tässä on tulos.

Viime maanantaina oli Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokous Porvoossa. Osallistun edelleen puolueen puheenjohtajana aktiivisesti ryhmän kantojen muodostamiseen ja linjojen vetämiseen.

Porvoon torilla oli mediaa kuin Nasserin hautajaisissa. Selvitin parhaani mukaan Perussuomalaisten vaalinäkymiä, ohjelmatavoitteita hallitusneuvotteluissa ja politiikkamme sisältökysymyksiä yleisesti.

Matkalla Porvoosta lentokentälle purin soittopyyntöjä, joita oli toistakymmentä, samaten tekstiviestejä. Huolia oli soittajilla monenmoisia; vakuutusasiaa, Naturaa, ehdokkaaksi haluvia, ideoita budjetin tasapainottamiseksi muutamia mainitakseni.

Lentomatkalla Brysseliin luin Kauppalehden, Finacial Timesin ja professori Bentin mainiota Ateismin harhat kirjaa.

Sirpa Pietikäisen kanssa mentiin samalla kyydillä parlamenttiin. Pidin klo 19.00 toimistopalaverin avustajieni Hannen ja Manuelin kanssa. Kävimme läpi tämän ja ensi viikon ohjelmaa, tapaamis- ja vierailukutsuja Suomessa ja ulkomailla.

Päivän päätteeksi otin O’ Farrelsissa yömyssyn lehdistöpäällikkömme Hermann Kellyn ja avustajieni kanssa.

Sähköpostit jäivät tiistaille.

Tiistai alkoi aamupalaverilla avustajieni kanssa, mediakatsaus, jätimme komissioille kysymyksen (jälleen kerran) Natura-asiasta, kahlasin läpi sähköpostit, jotka oli minulle jätetty. Niitä oli yhteensä 127 kappaletta. Vastasin niin moneen kuin ehdin. Päivän aikana spostia tulee satakunta lisää, puhelin soi n 70 kertaa, muutamaan pystyin vastaamaan. Tekstareista vastasin kaikkin, 28 kappaletta oli päivän saldo. Muutamasta tuli hyvä mieli.

Päivän aikana kävin neuvottelut ryhmän pääsihteeri Emmanuel Bordezin kanssa, puhuin myös Raimo Vistbackan, Jukka Jusulan, Matti Putkosen ja kymmenkunnan muun puolueaktiivin kanssa. Mediaankin meni pari puhelua ja kotiin kanssa.

Illalla kävin keskustelut ryhmän puheenjohtaja Nigel Faragen kanssa. Totesimme yhdessä, että Kreikan talous on vielä luultuakin heikommassa kunnossa. Nigelin mukaan Britanniasta tulee lähiaikoina ilmi poliittinen skandaali… Hän tuskin tarkoitti tänään julkaistua Tony Blairin muistelmateosta.

Keskiviikkoaamuna sähköposteja, soittoja, tekstareita pari tuntia pääasiassa Suomeen. Sanelin pakinan Lapin radioon. Iltasanomille kerroin mielipiteeni Jyrki Kataisen tuoreimmasta ulostulosta.

Lounas Puolan Bronislaw Komorowskin vierailun kunniaksi. Ryhmämme työvaliokunnan puheenjohtajana edustin Vapaata ja Demokraattista Eurooppaa. Ohessa hyvät keskustelut brittikonservatiivien ryhmäpuheenjohtaja Timothy Kirkhopen ja Euroopan kansanpuolueen ulkopolitiikka-asiantuntija Jacek Saryusz-Wolskin kanssa.

Tiina Sivonen toimistolta ilmoitti, että kolarissa kuolleen ystäväni kukka-asia on kunnossa. Luonnostelin muistopuhetta Tapsalle lauantaiksi. Tuli surullinen olo.

Järjestelin loppusilauksen Kuopion piirin piirikokousviikonlopulle marraskuussa. Tätä kirjoittaessa valmistaudun vielä tapaamaan TAKU-järjestön edustajat Suomesta. Taide- ja kulttuuriporukka odottaa minua klo 18.00. Sitä ennen katsotaan vielä postit ja viestit.

Laiska työnsä luettelee. Yritin kuitenkin.

Olen ollut puolueen puheenjohtajana 13 vuotta. Ei tämä homma helpommaksi ole tullut. Toisaalta ei tässä jouda pelkäämään saati valittamaan. Teen sen mitä osaan ja pystyn.

Iltalukemisena on pari mukavaa muistiota ja Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelman pohjatekstejä. Niin ja kesken on myös Heikki Turuselta saatu kirja… hyvää jaksaa lukea kauan.