Yhden miehen show?

Perussuomalaisten puolueneuvosto kokoontui Porissa viikonloppuna. Paikalla oli kolmisensataa perussuomalaista avaintoimijaa.

Tunnen henkilökohtaisesti satoja puolueemme jäseniä ympäri maata. Tämä takaa tuntuman kenttään; perussuomalaiseen arkipäivään. Kieli ja mieli on syvällä suomalaisessa sielussa.

Porissa poliittisilla tarkkailijoilla olisi ollut mahdollista nähdä ja tutkia tarkemmin , mistä Perussuomalaisten voima kumpuaa. Tarjolla on pääkirjoituksissa aina yksi ja sama selitys; se on yhden miehen show.

Perussuomalainen kenttä ja jäsenkunta on kehittynyt monipuolikseksi viimeisen viiden vuoden aikana; viime kuntavaalit olivat ratkaiseva loikka eteenpäin. Yli 400 kuntavaltuutettua ja tuhatkunta lautakuntajäsenyyttä on rihmasto, joka omalta osaltaa luo ja ylläpitää kannatusta.

Perussuomalaisilla on koko olemassa olonsa ajan ollut Kihniönsä ja Kaustisensa, jossa uskottavat paikalliset toimijat ovat taanneet puolueen kovan kannatuksen vaaleista vaaleihin. Nyt näitä keskittymiä on kymmenittäin ja niissä satoja toimivia paikallisia ihmisiä.

Kun lähdin Brysseliin( kansan valitsemana) parku Jerusalemissa oli kova, että sinne se Soini hukkuu kuin kärpänen saaviin; ei hukkunut.

Puheenjohtajan on uskallettava tehdä päätöksiä seuraavaa gallupia kauemmaksi. Perussuomalaisten piti mennä Europarlamenttiin viime kesän vaaleissa. Miksi? Vastaus alkaa olla näkyvissä. Perussuomalaisten EU-kritiikin uskottavuus on aivan eri tasolla kuin vuosi sitten ja sillä on vaikutusta kannatukseen. EU:n vaikeudet ovat sekä takana- että edessäpäin.

Seuraava puoluegallup voi tuoda Perussuomalaisille nousua tai laskua. Kannatuksen nousu on ollut viime vaaleista( 4,1 %) poikkeuksellisen kovaa. Luvattu kuuden prosentin lisä on äänissä n 200 000 lisä-ääntä; se on niin paljon, ettei sitä yksi Soini selitä.

En käy inttämään, enkä opettamaan. Annan yhden vinkin. Meillä ei ole Keski-Suomen vaalipiirissä yhtään valtakunnallisesti tunnettua ehdokasta. On 14 hyvää paikallista toimijaa ja helkkarinmoinen into ja halu tehdä töitä. Olen jokseenkin varma, että huhtikuun 17. 2011 Perussuomalaisilla on Keski-Suomesta kansanedustaja.

Perussuomalaisten kannatus naisten keskuudessa on kasvanut voimakkaasti. Tämä näkyy hyvin toimivan ja vedetyn naisjärjestömme vetovoimassa. Se näkyi ja tuntui myös Porissa.

Matti Putkonen on Perussuomalaisten vaalityömies. Olen tuntenut Matin kauan; nähnyt murroksen, muutoksen ja mahdollisuuden. Moni suomalainen mies on kokenut saman.

Perussuomalaiset on poliittinen bändi, kyllä siellä solisti on ja saa ollakin. Yksinlaulu ilman säestystä ei olisi niin suosittua. Tulee niitä riitasointuja ja virheitäkin. Live-keikalla käy aina niin kuten elävässä elämässä.

Perussuomalaisten menestyksen yksi salaisuus on se, että me tiedämme, että ihmiset haluavat kuulla poliittista puhetta, kun sitä vain joku tai jotkut puhuvat. Puheen sisällöstä ja sanomasta voi demokratiassa luonnollisesti olla mitä mieltä tahansa.

Ihmiset arvostavat sitä, että panee itsensä likoon. ” Every man a king, no one wears a crown.”

Puheenjohtaja on kaikille puolueille tärkeä; etenkin siinä mielessä, että hän on puolueensa näköinen ja oloinen. Tässä mielessä Jyrki Katainen ja minä erotumme joukosta.