Iso uutinen, pieni uutinen

Presidentti Mauno Koivisto luonnehti USA:n hyökkäystä Irakiin aikanaan

” huomattavaksi mediatapahtumaksi ”. Tuo ” mediatapahtuma ” on nyt jatkunut vuositolkulla.

Tärkeää on sekä se, mistä kirjoitetaan kuin myös se, mistä ei kirjoiteta.

Parin viimeisen viikon ” isoja ” uutisia ovat olleet kuninkaalliseet häät Ruotsissa, ydinvoimaäänestys, Pride(luojaties mitä kaikkea se on)-viikko Helsingissä muutamia mainitakseni.

Ruotsista tuli kruunupäiden myötä jättiläismäinen virkitysalue. Kaikki muu unohtui koko kuukaudeksi.

Ydinvoimaäänestys on merkittävä asia. Se saama julkisuus oli paikallaan. Vuoksi Euroopan Parlamentissa on tehnyt minusta entistä EU-kriittisemmän- Hyvä, että Suomen Eduskunnalla oli kanttia itse päättää tästä monisyisestä asiasta. Valmista tuli.

Pride-viikko oli Helsingin Sanomien erityissuojeluksessa; palstamillimäärät hipoivat taivasta. Siinä sivussa Eduskunnassa nuijittiin läpi puitelaki, jolla Suomen kansa asetettiin takuuseen kaikkien EU-maiden veloista. Äänestyksen tuloksista ei ollut valtakunnan päälehdessä sanaakaan!

Iso uutinen Erkossa oli, että Kokoomuksen hallituspolitiikka kansan mielestä kaikkein onnistuneinta. Mikäpä siinä. Se, että saman kansan mielestä Perussuomalaisten oppositiopolitiikka on kaikkein onnistuneinta ei printtilehteen päässyt lainkaan; nettiversio riitti.

Vihreät, tuo herkkähipiäinen lellikkipuolue, sai isot otsikot ajamalla

” sukupuolineutraalia ” avioliittoa. Pöhköys kukkii.

Perusoletus on, että jos olet sitä mieltä, niin kuin minä olen, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, olet auttamatta vanhanaikainen ja suvaitsematon. Tämä kanta tuodaan julki lestadiolaisten suviseurojen kautta.

SDP hakee presidenttiehdokkaita toreilta ja turuilta. Se oli iso uutinen. Pieni uutinen on se, että presidenttipuolueella ei ole runsas vuosi ennen vaalia tiedossaan kyvykästä ehdokasta.

RKP, Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat oman ilmoituksensa mukaan asettumassa Perussuomalaisten vastavoimaksi. Se on heille iso uutinen.

Alexander Stubb asettuu eduskuntavaaliehdokkaaksi. Se on iso uutinen ja kokoomus pitää huolta, että myös se, että hän aikanaan asettuu ehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiiriin on iso uutinen.

Pääministeri Mari Kiviniemi kävi Brysselissä. EU-kolhoosin pääpomo Jose Manuel Barroso hymisteli, että hän ei tiedä yhtään asiaa, jossa Suomi olisi EU:n kanssa eri mieltä. Se oli iso uutinen! Paljastava ja huono uutinen; meidän herroille ja rouville käy kaikki.

Perussuomalaisten kannatuksen nousu on aina uutinen ja

” kamala ongelma, joka kielii kansan vieraantumisesta ja suvaitsemattomuudesta ”. Jos kannatus  laskee, se on suuri uutinen ja johtuu siitä, että Soini on Brysselissä.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat kovimmat sitten vuoden 1995. Se on sekä Perussuomalaisten syy että ansio. Se on uutinen.