Saksa

Seppo Räty sanoi aikanaan, että Saksa on paska maa.

Tämä tokaisu pitää liittää asian historialliseen yhteyteen, keihäskisa meni pieleen ja tulivuori purkautui.

EU:ssa Saksaa arvostetaan ja tarvitaan; EU plays, Germany pays, EU pelaa, Saksa maksaa.

Euroopan Unioni ei pysy pystyssä päivääkään ilman Saksaa ja sen anteliasta kukkaroa.

Saksa on nurisematta maksanut omien viulujensa lisäksi EU:n viulut. Nyt on kuitenkin uutta ilmassa.

Saksan eliitti, niin poliittinen kuin taloudellinenkin , pelkää EU-kriittistä liikettä kuin ruttoa. Etenkin jos organisoituisi puoluemuotoon. Huuto populismista ja ties mistä alkaisi välittömästi. Se huutaa, joka pelkää.

Saksalla on EU-parlamentissa 99 edustajaa, joista yhtäkään ei voi luonnehtia EU-kriittiseksi.

Mitä tämä kertoo Saksan puolueista? Ne eivät listavaalissa päästä EU-kriittisiä ehdokkaita valittaville sijoille. Paine korkin alla kasvaa.

Saksa ei ole erillinen saare, eikä se ajan oloon EU-kriittisyydeltä välty.

Taloudelliset ongelmat runtelevat myös Saksaa. Saksalaiset rakastivat vahvaa Saksan markkaansa. Se on nyt sulatettu euroksi, jonka arvoa ja arvovaltaa nakertavat Kreikat, Portugalit  Espanjat ja muut väärin pelaajat.

Saksan ja Kreikan kansantaloudet ovat niin erilaisia, että niille ei kertakaikkiaan sama valuutta sovi. Se on yhtä antoisa tehtävä kuin pitää kahta vesimelonia vasemmassa kädessä päällekkäin; Ei onnistu pitkää aikaa, eikä ilman tuskaa.

Suomi on pärjännyt Saksan kanssa hyvin. Ja miksei olisi, sillä Saksa on ennakoitavissa ja se sanooo suoraan mitä sen rauhaan kuuluu.

Saksa on EU.n suurin jäsenmaa ja saksan kieli puhutuin äidinkieli EU:n alueella. Silti saksan kieltä kuulee EU-parlamentissa hyvin vähän. Mistä tämä johtuu?

Euroopassa kannattaa nyt seurata mitä Saksassa tapahtuu.

Suomessa on nyt puoluekokousviikonloppu. Kokoomus menee matalalla profiililla, mutta Keskustassa kuohuu. Palaan näihin kokouksiin tuonnempana.

RKP, tuo moralistinen sormenheristelijä ja ” ikuinen ” hallituspuolue, on koolla sekin.

Toivottavasti Stefan Wallin saa kunnon kysymyksiä Nalle Wahlroosin maailmankuvasta. Nalle ei ole mikään varavaravaramies vaan kansakunnan kermankuorija. Miksi RKP sallii sen mesenatin ja työryhmäaktiivin pilkata köyhää kansaa ja yksinhuoltajia?