Urpo Leppänen on kuollut

Sain suru-uutisen hyvän ystäväni Urpo Leppäsen kuolemasta tänä aamuna.

Urpo Leppänen oli merkittävä poliitikko sekä SMP:ssä että Perussuomalaisissa. Hän oli yksi neljästä Perussuomalaisen puolueen perustajajäsenestä. Puolueemme nimi on hänen keksimänsä ja Raimo Vistbackan valitsema.

Opin häneltä tavattoman paljon.

Liittyessäni SMP:n jäseneksi 16-vuotiaana vuonna 1979 Urpo Leppänen oli SMP:n puoluesihteeri ja vasta valittu kansanedustaja.

Leppänen oli minulle todellinen puoluesihteeri. Puoluesihteerin työ on raskas ja epäkiitollinen. Siinä Leppänen oli parhaimmillaan. Hän osasi puolue- ja vaalityön organisoinnin. Olen häneltä saamastani opista kiitollinen.

Perussuomalaisessa puolueessa Urpo oli merkittävä taustavaikuttaja ja idealinko. Kuuntelin ja huomioin hänen näkemyksensä tarkasti. Viime EU-vaalien strategia ja vaaliliitto kristillisten kanssa oli myös Urpo Leppäsen toive.

Viimeisinä vuosina hän lähetti minulle lukuisia käsinkirjoitettuja kirjeitä. Niistä huokui henkilökohtaisuus.

Viimeinen kirje tuli noin kolme viikkoa sitten.

Viimeisessä Perussuomalaisessa lehdessä Urpo Leppänen kertoi vaikeasta sairaudestaan ja kehotti auttamaan vaikeuksissa olevia ja sairaita ihmisiä. Hän oli kiinni politiikassa, yhdessä rakkaudessaan, loppuun asti.

Kaipaan hyvää ystävääni. Elän yhteistä surua Urpon omaisten ja ystävien kanssa.

Päällimmäisenä on kuitenkin kiitollisuus. Sain tuntea Urpo Leppäsen, ihmisen, joka uskalsi elää, taistella, onnistua, tehdä virheitä ja pyytää anteeksi.

Lepää rauhassa Urpo.