Soini sisäministeriksi

Perussuomalaiset on vanhojen puolueiden ykköshaastaja; se todellinen oppositio. Perussuomalaisten vaikutusvalta yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa on puolueemme kokoa suurempi. Politiikassa ratkaisevat sekä sanat että teot. Sanoilla tehdään linja selväksi ja teoilla viedään omat asiat sekä vaihtoehdot niin päätöksentekoon kuin äänestyksiin.

Perussuomalaisten läpimurto tapahtui kunnallisvaaleissa 2008. Nyt meillä on yli 400 kunnanvaltuutettua, satoja lauta- ja johtokuntien jäseniä kautta maan. Puolueemme on valtakunnallinen puolue, jonka jäsenmäärä kasvaa tasaisesti. Politiikassa ei ole saavutettuja etuja; siksi puolueen linjaa ja on jatkuvasti kehitettävä. Murtumaton peruslinjamme ei ole kaupan. Suomen itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus on asia, josta en tingi.

Perussuomalaisten kannatuksen kasvu on säikäyttänyt vanhat puolueet ja niiden myötäjuoksijat. Haaste on saapunut. Puolueiden todelliset voimasuhteet mitataan tulevissa eduskuntavaaleissa. Suuret muutokset kannatuksissa ovat mahdollisia. Perussuomalaisten tehtävä on esittää uskottava ohjelmallinen vaihtoehto ja sen toteuttajat. Ohjelman lisäksi ratkaisevaa ovat ihmiset, jotka ohjelmaa ja vaihtoehtoa vievät päätöksiksi.

Perussuomalaiset ovat valmiita vastuuseen, toteuttamaan linjaansa. Tämä merkitsee, että tavoitteenamme on hallitusasema. Ensin on saatava kunnon vaalivoitto kansan kannatuksella. Se saadaan omalla politiikallamme ja uskottavilla ehdokkailla. Suomessa muhii poliittinen mullistus. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka onnistuessaan murtaa padot. Helpolla ei vaalivoittoa saada, koska politiikan ja poliitikkojen uskottavuus on nyt huono. Perussuomalaisten on oltava erilaisia. Tämä todistetaan käyttäytymällä, puheet eivät riitä. Aito pärjää, epäonnistuakin saa, kun pitää ajatukset rehellisinä.

Perussuomalaiset täyttävät tänä vuonna 15 vuotta. Olen ollut puolueen puheenjohtajana vuodesta 1997. Puolueväen kanssa yhdessä on tehty paljon työtä. Puolue on nostettu vahvasti Suomen poliittiselle kartalle. Se on jo saavutus sinänsä. Ei eduskuntapuolueita tuosta vaan pystyyn polkaista saati pidetä pystyssä. Kansaa voi palvella hyvin myös oppositiosta käsin. Siitä meillä on kokemusta. Nyt meiltä odotetaan enemmän ja haluamme myös itse enemmän.

Onko Perussuomalaisista hallituspuolueeksi? On. Henkilökohtaisesti olen valmis ministeriksi. Soini sisäministeriksi sopii minulle. Perussuomalaisten vaalivoiton pitää olla niin tuntuva, että saamme hallitukseen vähintään kaksi ministeriä. Näiden takana ja tukena täytyy olla toimintakykyinen eduskuntaryhmä. Tämän tavoitteen toteuttamista varten pyrin takaisin Suomen Eduskuntaan seuraavissa eduskuntavaaleissa ja johdan puheenjohtajana eduskuntavaalikampanjamme.

Aika Euroopan Parlamentissa on hyödyllistä. Täältä näkee Suomen ainutlaatuisuuden ja itsenäisyytemme todellisen arvon. Suomea ja suomalaisia johdetaan edestä ja viereltä; esimerkillä ja yhteistyöllä. Maailma ja Eurooppa on sekaisempi kuin pitkään aikaan. Sotkut yltävät Suomeen saakka. Winston Churchill lupasi aikoinaan omilleen verta, hikeä ja kyyneleitä. Tälle vastaavalle polvitielle joudumme Suomessa. Tarvitaan vankka ideologinen arvopohja, jonka murtumattomalle perustalle rakennetaan ihmistä tukeva arki. Elämän opetus suomalaisissa olosuhteissa on käytännön ja arjen viisautta, jolla mennään eteenpäin. Oma työt ja teot ratkaisevat. Me voitamme vaikeudet.

Vanhat puolueet käyvät pääministeripeliä. Me lähdemme liikkeelle käytännön asioista ja epäkohdista. Perussuomalaisten on uskallettava voittaa eduskuntavaalit. Tämä merkitsee sitä, että jokaisen meistä on laitettava itsemme alttiiksi. Puolueen puheenjohtajalle, minulle, se merkitsee sitä, että puoluetta johdetaan esimerkillä ja edestä, valmiina vastuuseen. Soini sisäministeriksi! Suomen kansa ratkaisee onko se mahdollista. Minä uskon, että on.